de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Zo zie je waar je een online account hebt

Zo zie je waar je een online account hebt

We gebruiken het internet al vele decennia en dat betekent dat we inmiddels een flinke berg aan online accounts hebben. Nu kunnen we op deze Verander je wachtwoord-dag wel weer prediken dat je je wachtwoorden moet veranderen, dat je moet zorgen dat tweefactorauthenticatie aan staat of er Passkeys worden gebruikt, maar laten we vandaag eens inzoomen op een andere kwestie… Waar heb je eigenlijk allemaal een online account?

Afbeelding

Check je eigen brein

Er zijn meerdere manieren om te bedenken waar je allemaal een online account hebt. Het meest effectieve is om eerst te starten met een lijst uit je hoofd. Op die manier heb je in ieder geval vast een goed begin om van daaruit verder door te bouwen. Bedenk welke websites je gebruikte toen het internet er net was, maar kijk bijvoorbeeld ook naar de apps op je telefoon: de kans is groot dat daar ook veel apps bij zijn met een inlog.

Check wat er aan je e-mail gelinkt is

Soms heb je helemaal geen apart account, althans, zo voelt het niet. Dan heb je namelijk gezegd dat je wil inloggen met Google, Facebook of Twitter. Je hebt dan alsnog een account, het is alleen wat makkelijker om in te loggen. Je kunt opzoeken welke accounts er allemaal ‘inloggen met Google’ zijn door naar de instellingen van Gmail te gaan en dan de beveiligingsopties op te zoeken. Je kunt de sites in een handig lijstje vinden om vervolgens de wachtwoorden van je accounts te veranderen, of gewoon het hele account op te zeggen.

Lees verder https://www.dutchcowboys.nl/cybercrime/verander-je-wachtwoord-dag-zo-zie-je-waar-je-een-online-account-hebt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*