de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Zo zet je een VPN op de Chromecast

Zo zet je een VPN op de Chromecast

VPN op Chromecast installeren: zo doe je dat

Zo zet je een VPN op de Chromecast (en krijg je meer films en series)

Wij raden iedereen aan om een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken. Zo’n dienst leidt het internetverkeer om, waardoor je lastiger te achterhalen bent. Een VPN is dus goed voor online privacy, maar biedt ook hele praktische voordelen.

De meest in het oog springende is het omzeilen van zogeheten georestricties. Verbind de VPN simpelweg met een server in het buitenland om apps en websites te doen geloven alsof je in Engeland, de Verenigde Staten of ergens anders bent. Op die manier kun je het lokale aanbod van streamingdiensten als Disney Plus en Netflix bekijken.

VPN

De meeste mensen gebruiken een VPN op hun computer, maar je kunt zo’n virtueel netwerk ook gebruiken op de Chromecast. Het installeren van een VPN op de Chromecast is minder eenvoudig, maar wel mogelijk. In dit artikel laten we zien welke opties je hebt.

Een kleine disclaimer: we gaan er in dit artikel vanuit dat je al een VPN-dienst hebt geïnstalleerd. Is dit niet het geval? Lees dan onderstaand artikel. Hierin bespreken we onze favoriete (gratis) VPN-diensten en leggen we uit hoe je ze aan de praat krijgt.

Lees verder: Alles wat je over VPN’s moet weten

1. Valsspelen

Het is een beetje valsspelen, maar de makkelijkste optie is om helemaal geen VPN op je Chromecast te installeren. In plaats daarvan gebruiken we simpelweg de VPN-app van de computer en sturen we die door naar de mediaspeler.

Zet het privénetwerk aan en verbind met een serverlocatie naar keuze. Open vervolgens de content die je wil bekijken (zoals een film of serie op Netflix) en spiegel het venster of tabblad naar de Chromecast. Dat doe je via het cast-icoon, herkenbaar aan het beeldscherm met de drie streepjes.

Lees verder: https://www.androidplanet.nl/tips/vpn-chromecast-installeren/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*