de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Zo repareer je beschadigde systeembestanden op Windows 11

Zo repareer je beschadigde systeembestanden op Windows 11

Het kan gebeuren dat belangrijke systeembestanden van je Windows-installatie beschadigd of verloren raken. Gelukkig zijn er twee ingebouwde tools voor het Opdrachtprompt die hierbij kunnen helpen. Deployment Image Servicing and Management kan de systeem-image repareren en de System File Checker kan vervolgens de  problemen oplossen.

In principe zijn er geen risico’s aan het proces verbonden, maar het is altijd aan te raden regelmatig een back-up van je systeem te maken. Om te beginnen moet het Opdrachtprompt als administrator geopend worden, dit kan door met de rechter muisknop op het icoon te klikken in het Startmenu.

DISM bestaat uit drie commando’s: CheckHealth kan snel beschadigen constateren, ScanHealth voert een grondige controle uit en RestoreHealth kan de problemen oplossen. Kopiëer een van de drie onderstaande regels, plak deze en druk op Enter om het commando uit te voeren. Dit kan enkele minuten duren.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

De laatste stap downloadt en vervangt indien nodig automatisch de beschadigde bestanden vanaf de Windows Update-servers. Soms lukt dit echter niet en is het nodig handmatig de juiste bestanden te leveren. Ga daarvoor naar de Windows-website en download de juiste iso-image, waarbij het belangrijk is dezelfde versie en taal te kiezen als je nu gebruikt. Voer daarna onderstaand commando in met het bestandspad van je download.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /[bestandspad]


Daarna worden deze bestanden gebruikt om de reparaties uit te voeren. 
Om de problemen die door een verkeerde setup van je systeem zijn veroorzaakt op te lossen kan onderstaand 
commando gebruikt worden.

Lees verder door te klikken op onderstaande link

https://nl.hardware.info/nieuws/82259/zo-repareer-je-beschadigde-systeembestanden-op-windows-11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*