de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Zo programmeer je een Chromecast-afstandsbediening

Zo programmeer je een Chromecast-afstandsbediening

Er zit een Netflix-knop op de afstandsbediening van je Chromecast, maar wat als je die nooit indrukt? Zo programmeer je de Chromecast-afstandsbediening.

Chromecast-afstandsbediening programmeren

Sinds 2020 wordt de Chromecast met afstandsbediening geleverd. Dat is natuurlijk hartstikke handig, want hierdoor hoef je de mediaspeler niet per se met je telefoon te bedienen. Naast essentiële knoppen – zoals de volumeregelaars en terugknop – zijn er ook toetsen die misschien minder relevant voor jou zijn, waaronder de Netflix- en YouTube-knopjes.

Gelukkig is het mogelijk om deze buttons een andere functie te geven, waardoor je bijvoorbeeld met één druk op de knop Disney Plus of HBO Max kunt opstarten.

Hiervoor moet je een app downloaden. Er staan meerdere zogeheten button-apps in de Google Play Store, maar een goede keuze is Button Mapper.

 1. Download Button Mapper door de naam uit te spreken (door op de Google Assistent-knop van de afstandsbediening te drukken), of typ de naam uit;

 2. Druk op ‘Downloaden’ en wacht totdat de installatie is voltooid;

 3. Vervolgens moet je de toegankelijkheidsinstellingen van de Chromecast aanpassen om de app te activeren. Ga hiervoor naar de instellingen, herkenbaar aan het tandwieltje rechtsboven in beeld;
  1. Kies ‘Systeem’, ‘Toegankelijkheid’ en zet het schuifje bij ‘Button Mapper’ aan.

  Verander de Chromecast-afstandsbediening

  Zodra de toegankelijkheidsinstellingen zijn aangepast, is het tijd om weer naar Button Mapper te gaan. Met deze app kun je zelf acties aan knoppen toevoegen. Ook is het mogelijk om de functionaliteit van een knop uit te breiden, bijvoorbeeld door aan te geven wat er moet gebeuren als je twee keer op een knop tikt.

  Lees verder : https://www.androidplanet.nl/tips/chromecast-afstandsbediening-programmeren/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*