de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Zo pak je dubbele bestanden verwijderen van je Windows-pc aan

Zo pak je dubbele bestanden verwijderen van je Windows-pc aan

Dubbele bestanden komen voor op een pc vaak zonder dat je er erg in hebt. Hierdoor kunnen dubbele bestanden tijdenlang onnodig schijfruimte in beslag nemen. Dat maakt het raadzaam om je laptop of andere Windows-pc er af en toe op te controleren.

Als je veel bestanden op je pc hebt staan, dan kan handmatig dubbele bestanden zoeken en ze verwijderen een tijdrovend klusje worden. Gelukkig is er een app die dit klusje van je over kan nemen.

Hoe kom je aan dubbele bestanden

Dubbele bestanden op je computer ontstaan onder andere door het kopiëren. Als je een kopie maakt van een bestand, en je plaatst de kopie in dezelfde map, dan behoudt de kopie de naam van het originele bestand. Er wordt alleen het woord kopie, en een cijfer tussen haakjes bij meer dan één kopie, aan toegevoegd. (zie onderstaande afbeelding)

Helaas zijn dubbele bestanden niet altijd zo makkelijk te herkennen. Want dubbele bestanden ontstaan ook door bestanden te kopiëren naar een andere map, maar op dezelfde harde schijf.

En als we foto’s kopiëren ofwel exporteren vanaf onze telefoon, omdat we graag een kopie willen hebben van onze foto’s, dan eindigen we ook al vrij snel met veel dezelfde foto’s in verschillende mappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*