de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Zo kun je vergeten Wi-Fi-wachtwoorden vinden in Windows

Zo kun je vergeten Wi-Fi-wachtwoorden vinden in Windows

Het is tegenwoordig een bijna onvermijdelijke vraag als je bij iemand binnenkomt: wat is het wifi-wachtwoord? Meestal komt er dan een reeks van twintig cijfers. Dit is het standaard wachtwoord dat vaak ook op een sticker op de onderkant van de router te vinden is. Als je het wachtwoord aangepast hebt en daarna vergeten bent of deze sticker kwijt bent kun je inloggen in de router om daar het wifi-wachtwoord op te vragen, maar daarvoor moet je ook de inlogcode van de router hebben.

Als je een Windows-pc hebt die verbonden is of is geweest met het betreffende netwerk kun je met een PowerShell-script een lijst van ssid’s en wachtwoorden opvragen. Open daarvoor PowerShell en kopiëer onderstaand commando:

 (netsh wlan show profiles) | Select-String "\:(.+)$" | %{$name=$_.Matches.Groups[1].Value.Trim(); $_} | %{(netsh wlan show profile name="$name" key=clear)}

Het eerste gedeelte vraagt alle bekende wifi-netwerken op, waarna voor elke netwerknaam de bijbehorende gegevens opgevraagd worden. In de regel Key Content onder Security settings kun je het opgeslagen wachtwoord voor elk netwerk terugvinden.

Bron: WinFuture

Bron: https://nl.hardware.info/nieuws/84082/zo-kun-je-vergeten-wi-fi-wachtwoorden-vinden-in-windows

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*