de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Ziggo Mediabox Next Mini Review

Ziggo Mediabox Next Mini Review

Voor de mensen die een next mini krijgen of willen hebben en wat je er mee kunt doen en ook als je goede uitleg wil hebben over 4 k en hoe je daar het beste van kunt profiteren. Dan hier onder de een review die ik tegenkwam op Tweakers en die ik jullie niet wil onthouden.

Er wordt ook uitleg gegeven over HDMI en alle aanverwante zaken ik moet zeggen heel erg duidelijk en uitgebreid.

Zal een gedeelte publiceren en de link toevoegen als je nog meer wil weten kun je daar verder lezen.

https://tweakers.net/i/hpXaibPuztfIcUhr7ch5Is9mHCw=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/K7d1BJzl5xzC5mAWkAqirN5M.png?f=user_large

Inleiding

Al een paar jaar ben ik dik tevreden met mijn huidige Ziggo media box next uit 2019. Ik heb toentertijd een uitgebreide review over geschreven . Mijn next box start snel op geeft goed beeld en is makkelijk in gebruik. Daarbij ook nog eens stukken stroom vriendelijker dan zijn voorganger de horizon box xl. Nu las ik recentelijk dat Ziggo met een nieuwe tv box komt. Eentje die echt klein is en nog eens zuiniger om gaat met stroom. Maar wat ik nou interessant vond is dat deze nieuwe tv box niet meer aangesloten moet worden op een oude coax kabel. Maar zijn tv signaal haalt via een internet kabel of via Wi-Fi. Redelijk nieuwsgierig als ik ben wilde ik hier wel meer over weten hoe dat werkt en of het mijn huidige internet verbinding niet of wel belast.

Dus ging ik bellen met Ziggo en uiteraard vroeg in de ochtend anders is de Ziggo support moeilijk te bereiken. En vroeg naar de mogelijkheden of ik de mediabox next mini tijdelijk kon lenen voor het maken van een review. Na enkele minuten werd het mij duidelijk dat dit alleen kon als ik de box als tweede tv box in huis zou halen. En dat het mij 4 euro extra per maand zou gaan kosten. Jammer ik had op een gratis mogelijkheid gehoopt. En dat ik de box na 3 a 4 weken weer netjes terug zou sturen. Ik heb de box toch maar in huis gehaald voor die 4 euro lig ik niet zo wakker van. Maar ik vroeg naast de mini tv box ook naar de mogelijkheid om tijdelijk toegang te krijgen tot het Ziggo kanaal 205 love nature 4k. Zodat ik kan kijken hoe het is om met de next mini naar 4k tv uitzending te kijken. En gelukkig had ik daar wel mazzel mee. En kreeg ik 4 weken gratis toegang tot het gehele tv plus pakket.

De tv mediabox next mini werd binnen 2 dagen bij mij thuis bezorgd.

Op het eerste oog ziet de next mini er inderdaad verdomd klein uit. 8 bij 8 cm en maar 2 cm dik past het gemakkelijk in mijn hand. Het voelt ook zeer licht aan. 97 gram volgens de website van liberty global. De behuizing is van plastic en aan de onderkant zitten 4 kleine ronde rubberen voetjes. Aan de bovenkant zit een laagje stof. Het stoflaagje oogt apart en niet lelijk maar wat het doel hiervan is dat is mij een raadsel. Er zit ook een gele plak plaatje aan de onderkant van het kastje. Het plakplaatje kun je los maken want aan de andere kant zit klittenband. Dit is om het kastje aan de achterkant van je tv te plakken. Dit doet een beetje denken aan de google chromecast. Google promoot met de chromecast dat je deze gemakkelijk achter of aan je tv kunt laten hangen. Waar google bij de chromecast een magneetje gebruikt om de zogenaamde hocky puck bij de hdmi kabel dubbel te kunnen vouwen en aan het uiteinde van de hdmi connector te plakken. Is het bij de Ziggo next mini de bedoeling dat je de klittenband strip aan de onderkant van het kastje vast klit met de bijgeleverde plakstrip.

Aan de achterkant vinden we 2 aansluitingen een voor de hdmi kabel en een micro usb aansluiting voor de bijgeleverde usb kabel. De next mini is zeer minimalistisch ontworpen. De bijgeleverde usb kabel dient het kastje van zowel stroom te voorzien als van een internet verbinding. Want mits je het kastje gaat aansluiten op een internet kabel dien je de internet kabel in de stroom adapter te klikken vandaar uit gaat de usb kabel naar de next mini. Dat het kastje maar 2 aansluitingen heeft maakt het kastje niet alleen simplistisch maar er zijn wel wat nadelen. Dit kastje kun je dan alleen op je televisie aansluiten mits je televisie is uitgerust met een hdmi aansluiting. Aangezien televisies al heel wat jaartjes uitgerust zijn worden met meer dan een hdmi aansluiting zou dit toch voor sommige mensen met een zeer oud televisie model een probleem kunnen worden. Als je het vergelijkt met de next tv box uit 2019 die is uitgerust met meerdere mogelijkheden om het geluid aan te sluiten. Op eventueel een versterker via een optische en analoge aansluiting en er zit ook nog een scart aansluiting op.

De bijgeleverde afstandsbediening ziet er bijna het hetzelfde uit als dat bij de gewone mediabox next wordt geleverd. Maar alhoewel de knoppen indeling als het aantal knoppen hetzelfde uitzien is de afstandsbediening een stukje kleiner dan van de gewone next. En er zitten geen 4 batterijen meer in maar slechts 2 stuks. Maar over de afstandsbediening kom ik later nog wat uitgebreider op terug.

Lees verder voor meer interesse https://tweakers.net/productreview/290254/ziggo-mediabox-next-mini.html

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*