de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Zo geef je Chromecast-apps een nieuwe plek op het Google TV-thuisscherm

Zo geef je Chromecast-apps een nieuwe plek op het Google TV-thuisscherm

Wist je dat je Chromecast-apps op Google-tv kunt ordenen?

Sinds 2020 draait de Chromecast op Google TV, daar waar voorgangers het met Android TV moesten doen. Het nieuwe besturingssysteem is veel uitgebreider en heeft onder meer een gebruikersinterface. Zodoende doet de Chromecast aanbevelingen voor mogelijk interessante films en series. Ook krijgen je persoonlijke apps een prominente plek op het startscherm, zodat je bijvoorbeeld snel Disney PlusNetflix of NPO kunt opstarten.

Zo geef je Chromecast-apps een nieuwe plek op het Google TV-thuisscherm

Het enige probleem is dat deze favorietenlijst na verloop van tijd vol raakt. Iedere nieuwe app sluit achteraan in de rij, waardoor je alsnog tijd kwijt bent met zoeken. Gelukkig is het mogelijk om Chromecast-apps een nieuwe plek op het Google TV-thuisscherm te geven. Dat doe je zo:

  1. Start je Chromecast op en ga naar de “Je apps”-balk op het thuisscherm;

  2. Zoek de app die je wil verplaatsen en houd de “Select”-knop op de afstandsbediening lang ingedrukt;

  3. Kies “Verplaatsen”;

  4. Verplaats de app door op de pijltjes van de afstandsbediening te drukken;

  5. Staat de app op de juiste plaats? Druk dan op de “Back”-knop (pijltje naar links) om de keuze te bevestigen.Als het goed is, heb je de app in kwestie kunnen verplaatsen. Standaard laat de “Voor jou”-rij maximaal twaalf Chromecast-apps zien. Heb je meer applicaties gedownload? Tik dan op “Bekijk allemaal”, helemaal aan de rechterkant van de favorietenrij.Alleen de apps in het grijze vak worden op het Google TV-startscherm getoond. Apps hiernaartoe verplaatsen is een kwestie van stappen twee tot en met vijf herhalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*