de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Hoe omzeil je de Windows 11 Microsoft-accountvereiste

Hoe omzeil je de Windows 11 Microsoft-accountvereiste

En zo omzeil je de Microsoft account vereiste

Microsoft wil heel graag dat je een account bij ze aanmaakt. Bij de installatie van Windows 11 Home kom je zelfs niet verder zonder account, en bij nieuwe Windows 11 Insider-builds is dit ook bij de Pro-uitvoering al het geval. De bekende truc, het tijdelijk uitschakelen of loskoppelen van het internet, lijkt daar ook niet meer te werken. Gelukkig is er nog een andere manier.

Bij het instellen van de meest recente Windows 11 Insider Pro-versie kom je zonder internetverbinding bij het hierboven afgebeelde scherm uit. Verdergaan zonder internet is niet meer mogelijk. Dit is snel opgelost: druk op het toetsenbord op Shift + F10, er verschijnt een opdrachtprompt. Typ hier de opdracht: “oobe\bypassnro” (zonder quotes uiteraard, en ook zonder spatie tussen “oobe” en “\bypassnro”). De pc wordt opnieuw opgestart.

Na opstarten kom je weer in het Windows instelscherm terecht. Zorg ervoor dat internetverbinding niet mogelijk is (door de kabel te ontkoppelen, of bij laptops de wifi-adapter uit te schakelen). Je wordt nu niet meer gevraagd bij Microsoft aan te melden, en het lokale account kan als vanouds aangemaakt worden.

.

Sommige laptops hebben geen knop of toets voor het uitschakelen van de wifi-adapter. Ook hier is een oplossing voor. Maak, wanneer Windows er om vraagt, verbinding met een draadloos netwerk. Druk bij de volgende stap op het toetsenbord weer op Shift + F10, en typ hier “ipconfig /release”. De aangemaakte internetverbinding wordt hiermee meteen weer verbroken.

De kans dat Microsoft ook deze ‘hack’ onbruikbaar maakt is natuurlijk aanwezig, maar het zal ongetwijfeld iemand weer lukken een nieuwe omweg te vinden. Gelukkig maar!

Het orginele artikel leest u hier https://be.hardware.info/nieuws/81471/zo-omzeil-je-de-windows-11-microsoft-accountvereiste

Met dank aan https://be.hardware.info/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*