de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Hoe kun je het wifi-wachtwoord vinden voor elk netwerk waarmee je ooit verbinding hebt gemaakt

Hoe kun je het wifi-wachtwoord vinden voor elk netwerk waarmee je ooit verbinding hebt gemaakt

Als u het wifi-wachtwoord bent vergeten voor een netwerk waar u zich eerder al hebt aangemeld, dan is het nog steeds op uw computer opgeslagen.

Bent u op zoek naar het wifi-wachtwoord voor een netwerk waarop u zich in het verleden hebt aangemeld? Of het nu gaat om een school-, werk- of coffeeshopnetwerk, het wachtwoord moet op uw laptop worden opgeslagen. Maar als het de volgende keer niet automatisch verbinding maakt met het netwerk, moet u misschien een beetje zoeken om erachter te komen wat het wachtwoord is.

Als uw computer eerder verbinding heeft gemaakt met dat Wi-Fi-netwerk, hoeft u zich geen zorgen te maken. De eerste keer dat u verbinding maakt met een netwerk op een Mac- of Windows-computer, worden de netwerknaam en het wachtwoord opgeslagen in het geheugen. Het is vrij eenvoudig om in uw computerinstellingen te duiken om het wachtwoord voor andere apparaten uit te pakken en op te nemen.

We vertellen je hoe je de wachtwoorden kunt vinden voor alle wifi-netwerken waarmee je ooit verbinding hebt gemaakt.

Wi-Fi-wachtwoorden vinden met MacOS

Elk wachtwoord dat u hebt ingevoerd en opgeslagen op een Mac, wordt opgeslagen in Sleutelhangertoegang, het wachtwoordbeheersysteem voor MacOS. En dat geldt ook voor wifi-netwerkwachtwoorden. Gebruik om te beginnen de zoekfunctie om de app Sleutelhangertoegang te openen en ga als volgt te werk:

1. Klik op Systeem onder Systeemsleutelhangers in de zijbalk.

2. Klik vervolgens op Wachtwoorden bovenaan het venster.

3. Zoek het Wi-Fi-netwerk waarvoor u het wachtwoord wilt en dubbelklik erop.

4. Vink ten slotte het vakje naast Wachtwoord weergeven aan en voer uw wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

 

Pop-up van de app Sleutelhangertoegang op MacBook
Zoek al uw opgeslagen wifi-wachtwoorden in de app Sleutelhangertoegang op MacOS.

 

Het wachtwoordveld toont vervolgens het wachtwoord dat u hebt gebruikt om in te loggen op dat Wi-Fi-netwerk. U kunt dubbelklikken in het wachtwoordveld om het wachtwoord te selecteren en indien nodig naar uw klembord te kopiëren.

Wi-Fi-wachtwoorden vinden op Windows

Het vinden van het wachtwoord voor het Wi-Fi-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden, is eenvoudig in Windows, maar het kost wat werk om alle opgeslagen Wi-Fi-wachtwoorden in handen te krijgen, dus we zullen beide methoden hieronder bespreken.

Ga als volgt te werk om het wachtwoord te vinden voor het Wi-Fi-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden in Windows:

1. Klik op de knop Start en ga vervolgens naar Configuratiescherm > Netwerk- en internet– > Netwerkcentrum (Windows 11) of Instellingen > Netwerk- en internet– > status > Netwerkcentrum (Windows 10).

2. Klik naast Verbindingen op de naam van uw Wi-Fi-netwerk die blauw is gemarkeerd.

3. Klik op de pagina Wi-Fi-status die wordt geopend op Draadloze eigenschappen en vervolgens op het tabblad Beveiliging.

4. Vink ten slotte het vakje naast Tekens weergeven aan om uw wifi-netwerkwachtwoord erboven weer te geven.

Netwerkcentrum voor delen op een Windows-laptop
U kunt eenvoudig het wachtwoord vinden voor het Wi-Fi-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden in Windows.

Dit is echter niet de enige manier om uw wifi-netwerkwachtwoorden te vinden. Met de bovenstaande methode kunt u alleen het wachtwoord bekijken voor het Wi-Fi-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden, maar er is een manier om de wachtwoorden te vinden voor alle Wi-Fi-netwerken waarmee u ooit verbinding hebt gemaakt op uw Windows-computer.

Ga als volgt te werk om al uw Wi-Fi-netwerkwachtwoorden in Windows te vinden:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram in de taakbalk op uw bureaublad.

2. Klik op Windows Terminal (Admin).

3. Typ het netsh wlan show-profiel in en druk op Enter op uw toetsenbord om elk Wi-Fi-netwerk te bekijken waarmee u verbinding hebt gemaakt.

4. Zodra u het Wi-Fi-netwerk hebt gevonden waarvoor u het wachtwoord wilt, typt u netsh wlan show profile “(Wi-Fi-netwerknaam)” key = clear (bijvoorbeeld netsh wlan show profile “Netgear667” key = clear) en druk vervolgens op de Enter-toets.

Windows-terminal op de computer

Instellingen voor profiel, connectiviteit, beveiliging en kosten worden weergegeven. Het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk wordt weergegeven onder Beveiligingsinstellingen en naast Belangrijke inhoud. Naast Windows Terminal kunt u ook de opdrachtprompttoepassing gebruiken om de bovenstaande opdrachten in te voeren om uw Wi-Fi-wachtwoorden te vinden.

Correctie, 25 maart: Een van de opdrachten voor het vinden van een wifi-wachtwoord op Windows bevatte een typefout. De derde stap in de alternatieve methode is opgelost.

Mocht u de originele pagina willen bezoeken [ is in het Engels } klik dan hier https://www.cnet.com/tech/computing/how-to-find-the-wi-fi-password-for-every-network-youve-ever-connected-to/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*