de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Wat is Google TV en is er een verschil met Android TV?

Wat is Google TV en is er een verschil met Android TV?

Google TV is Googles besturingssysteem voor smart tv’s dat films en series aanbeveelt op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Maar is het nu echt de opvolger van Android 12 en wat zijn de verschillen? Verder is er een Google TV-app op je telefoon. We leggen uit wat je erover wil weten.

 

Google TV versus Android TV

 

in juni van 2014 toonde Google voor het eerst zijn slimme besturingssysteem voor televisies dat gebaseerd is op Android. Ondertussen zijn we sinds vorig jaar aan versie 12 van Android TV toegekomen, maar tegelijk is met Google TV ook een alternatief platform voor slimme televisies verschenen.

 

Dat is ook de beste manier om naar Google TV te kijken, als een alternatieve Android TV-ervaring of een soort van softwareschil. Beide platformen worden vandaag in nieuwe televisies gebruikt, en je kan met beide systemen apps gebruiken of content casten vanaf je telefoon. De Google Assistent speelt ook een centrale rol en als je een Nest-videodeurbel hebt, kan op zowel Google TV als Android TV kijken via er aan de voordeur staat.

Google TV was twee jaar geleden voor het eerst te zien als onderdeel van de Chromecast met Google TV. Die streamingstick is niet officieel in Nederland verschenen, maar je kan hem wel dankzij grijze import kopen.

Gepersonaliseerde content

Wat maakt Google TV nu anders ten opzichte van Android TV? De belangrijkste feature in de aangepaste interface met het Voor jou-tabblad. Daar toont Google TV een selectie van aanbevolen films, video’s en series die afkomstig zijn van de populairste streamingdiensten waarop de gebruiker geabonneerd is.

De focus ligt op de content zelf en niet op de apps die je gebruikt, zoals dat op Android TV wel het geval is. Je ziet daar immers op het beginscherm een carrousel van de populairste apps, al zal daar wel verandering in.

 

 

           Boven Google TV  onder Android TV

Je kan alles lezen over onze ervaringen met de Chromecast met Google TV via onderstaande link: https://androidworld.nl/review/chromecast-met-google-tv

Lees verder :

https://androidworld.nl/achtergrond/wat-is-google-tv-verschil-android-tv   

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*