de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Verrassende Windows 11-functies die je wat ons betreft wil proberen

Verrassende Windows 11-functies die je wat ons betreft wil proberen

Als je geen Mac hebt, is het een zeer grote kans dat je computer op Windows 11 draait. Hoewel misschien alles prima werkt, zijn er zeker een aantal functies die je echt eens een keer moet proberen. Deze verrassingen kunnen je net een betere ervaring geven.

De verrassende Windows 11-functies die je echt wil proberen

Als je elke dag je computer gebruikt val je waarschijnlijk in vaste patronen. Het is gebruikelijk om elke keer dezelfde programma’s op te starten. Toch kan het interessant zijn om af en toe iets nieuws te proberen om zo nog meer te genieten van je PC of laptop. Dat kan via speciale codes voor je computer, maar er zijn meer functies die je ervaring verreiken.

De verrassende functies voor Windows 11

Er zijn verschillende functies die je echt eens een keer wil proberen, omdat ze je ervaring verrassend beter aken. Hier komen ze.

#1 Schermopnames maken in Windows 11

Wellicht weet je precies hoe je schermafbeeldingen moet maken in Windows 11, maar wist je dat het ook mogelijk is om schermopnames te maken? Een functie die je wellicht kent van je smartphone.

Om dit te gebruiken moet je het knipprogramma openen. Daarin selecteer je het camera en vervolgens druk je op nieuw en kun je aan de slag.

#2 Clipchamp

Wil je af en toe video’s monteren voor bijvoorbeeld Instagram of Tiktok? Dan hoef je niet te betalen voor een duur editprogramma. Er zit namelijk een gratis app in Windows 11.

De verrassende Windows 11-functies die je echt wil proberen

Clipchamp is ideaal voor korte video’s. Hierin maak je snel cuts en fades. Bovendien is de interface ook nog eens heel makkelijk, zodat je absoluut niet verdwaalt in alle opties. Daarna zet je ‘m makkelijk op TikTok of Instagram.

lees verder: https://www.want.nl/windows-11-verrassende-functies-proberen/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*