de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Traag internet? Met deze vijf tips los je het op !!

Traag internet? Met deze vijf tips los je het op !!

Ben jij het vastlopen van je favoriete serie op Netflix helemaal zat of word je er gek van dat slecht internet weer eens een videobelletje onderbreekt? Met deze vijf tips kun je die frustraties snel laten varen, ben je weer online én blijf je dat ook.

1. Kies de beste positie

Het klinkt simpel, maar in de praktijk blijkt dat genoeg huishoudens de wifi-router verstoppen. Dat is logisch, want je wil het huis aantrekkelijk houden. De modem hoeft ook niet pontificaal op de keukentafel te staan, maar een centrale plek in huis zorgt wel voor een betere verbinding. Vooral ook wanneer er geen voorwerpen in de buurt van het apparaat liggen die het signaal kunnen verstoren. Wanneer je dichterbij de router bent, is de internetverbinding simpelweg sterker. Het signaal is beter en dus heb je een betere netwerksnelheid. Bovenop een hoge kast in het midden van het huis is bijvoorbeeld een ideale plek. Zo ligt het kastje ook sneller buiten het bereik van andere elektronica en kunnen deze het signaal niet verstoren. Daarbij zorgt de hoge plek er ook voor dat je een verdieping hoger nog goed internet hebt.

2. Open een extra frequentie

Tegenwoordig hebben routers vaak meerdere kanalen om mee te verbinden. Standaard heb je de 2,4 GHz-frequentie, maar je kunt een modem ook instellen om de 5 GHz-frequentie beschikbaar te maken. Dit doe je door in te loggen op je router, zoals in de meeste handleidingen van een modem wordt uitgelegd. Onder het tabje met geavanceerde instellingen kun je de tweede frequentie vervolgens instellen.

Hiermee is het net alsof je een tweede kassa open ziet gaan in de supermarkt. In plaats van één drukke rij en lange wachttijden, kun je aansluiten in de kortere rij en op die manier van snellere service genieten. Het gebruik van de meerdere kanalen van de router werkt ook zo, maar dan voor internetwachtrijen en daarom is het ideaal voor grote huishoudens en studentenhuizen.

Wel is het zo dat niet ieder apparaat een 5 GHz-frequentie ondersteunt en daar moet je dus wel rekening mee houden. Daarnaast is 5GHz sneller, maar gaat het minder goed door muren heen. Dat maakt de verbinding het handigst als je relatief dichtbij de router zit.

Voor de andere 3 tips lees hier verder: https://www.ad.nl/tech/traag-internet-met-deze-vijf-tips-los-je-het-op~a193f340/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*