de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Hoe maak ik schijfruimte vrij op de C:-schijf?

Hoe maak ik schijfruimte vrij op de C:-schijf?

Ieder bestand dat we opslaan en elk programma dat we installeren op onze computer neemt ruimte in beslag op de C:-schijf. Dat betekent dat de C:-schijf langzaam maar zeker vol kan raken naarmate we de computer langer in gebruik hebben. Maar alles wat we opslaan en installeren, kunnen we ook weer verwijderen. Een C:-schijf die vol loopt opschonen en opruimen, om zo weer schijfruimte vrij te maken, is daarmee altijd mogelijk.

C schijf opruimen en schoonmaken en daarmee schijfruimte vrijmaken in Windows 10 en 11

Dit moet je weten over de C:-schijf opruimen en opschonen

Laten we, voordat we daadwerkelijk gaan beginnen aan het opruimen en opschonen van de C:-schijf, eerst eens even kijken waar we het precies over hebben als we over de C:-schijf praten.

We nemen als voorbeeld een Windows 10 computer. Dat kan omdat we in Windows 11 op precies dezelfde manier te werk kunnen gaan.

Als we het hebben over de C:-schijf, dan hebben we het over het schijfstation in onze computer waar Windows op geïnstalleerd staat. Dat maakt het opschonen en opruimen, om zo schijfruimte vrij te maken op de C:-schijf, tot een klusje waar we wel even onze aandacht bij moeten houden. Want we hebben op de C:-schijf niet alleen te maken met persoonlijke bestanden, maar ook met systeembestanden. En systeembestanden zomaar verwijderen is vragen om problemen.

Toch is het niet verstandig om alles wat we op de C:-schijf opslaan maar gewoon te laten staan. Want als de C:-schijf te vol raakt, dan beïnvloedt dat de prestaties van de pc zonder meer. Hetgeen zich zal vertalen in het langzaam worden van de pc.

Lees verder: https://www.personalcomputercare.nl/computervragen/tips/hoe-maak-ik-ruimte-vrij-op-de-c-schijf.htm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*