de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Programma’s standaard starten in Admin-modus

Programma’s standaard starten in Admin-modus

We begrijpen best dat Microsoft niet alle programma’s in Windows standaard laat opstarten in Administratormodus. Echter, als je die modus vaak nodig hebt, kan die extra handeling bloedirritant zijn, hoe los je dat op?

Wie niet dagelijks met die meldingen te maken heeft, zou zich kunnen afvragen, waar maak je je druk om. Maar als je om de haverklap tientallen apps moet openen en steeds moet zeggen dat je in Administratormodus wilt starten, dan kost dat onnodig veel tijd, plus het werkt op je zenuwen. Lees ook: 13 tips voor Windows 10.

Gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat het programma van je keuze altijd opent in de door jou gewenste modus. Je moet alle apps waarvoor je dat wilt laten gelden weliswaar stuk voor stuk aanpassen, maar dat is eenmalig en daarna wordt het leven een stuk aangenamer (wat dit betreft dan).

Programma’s standaard starten als Administrator

Klik op de knop Start en vervolgens op Alle apps. Zoek het programma op dat je voortaan in Admin-modus wilt starten en, rechtsklik erop en klik vervolgens op Bestandslocatie openen. Opmerking: dit werkt alleen voor desktopapps, niet voor de standaard Windows 10-apps).

Nadat de Windows Verkenner is geopend rechtsklik je op het betreffende bestand en kies je voor Eigenschappen. Klik nu op het tabblad Snelkoppeling en vervolgens op de knop Geavanceerd. Je vindt hier nu de optie Als administrator uitvoeren. Het laat zich raden: wanneer je deze optie aanklikt en vervolgens klikt op OK en wederom op OK, wordt dit programma voortaan altijd in Administrator-modus gestart.

 

Met één vinkje start je app voortaan altijd als Administrator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*