de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Onbekende Apps op Google TV installeren

Onbekende Apps op Google TV installeren

Google TV-apparaten hebben toegang tot Android-apps en -games die speciaal voor tv’s zijn gemaakt. Als je een app wilt die niet in de Play Store op de tv verschijnt, kun je deze “sideloaden”. We laten je zien hoe je het moet doen.

Apps en games die niet specifiek voor tv zijn ingeschakeld, worden niet weergegeven in de Play Store op uw Google TV-apparaat. Dat betekent echter niet dat ze niet op de tv werken. U moet ze gewoon ergens anders downloaden. Dat is waar sideloading om de hoek komt kijken.

Sideloading is het installeren van een app van buiten de Play Store. In plaats van dat de Play Store het download- en installatieproces afhandelt, moet u dit handmatig doen. Sideloading op Google TV is iets anders dan op Android TV.

Voordat we sideloading kunnen doen, moet je een app downloaden. APK Mirror is een vertrouwde bron voor het downloaden van apps en u maakt geen piraterij. Bezoek de website, zoek de gewenste app en download het APK-bestand.

Nadat u de APK heeft gedownload, moet u deze naar Google TV verplaatsen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is met een cloudopslagservice zoals Google Drive. Upload het bestand naar de Drive-website of mobiele app.

Ten slotte heb je een manier nodig om toegang te krijgen tot je Google Drive op de tv. We raden een app aan met de naam “File Commander”, die we in deze handleiding zullen gebruiken. Download de app en log in met uw Google-account.

bestandscommandant

De eerste stap bij het sideloaden is het mogelijk maken van de mogelijkheid om apps van onbekende bronnen te installeren, wat standaard is uitgeschakeld als beveiligingsfunctie. Selecteer eerst uw profielpictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm van Google TV.

selecteer profielpictogram

Selecteer “Instellingen” in het menu.

selecteer instellingen

Scrol omlaag en selecteer ‘Systeem’.

selecteer Systeem

Klik vervolgens op “Over” in de systeeminstellingen.

selecteer Over

Scrol helemaal naar beneden naar ‘Android TV OS Build’ en selecteer het herhaaldelijk totdat een bericht verschijnt met de tekst ‘Je bent nu een ontwikkelaar’.

selecteer android tv os build

U heeft nu de ontwikkelaaropties ingeschakeld, waarmee u apps van onbekende bronnen kunt installeren. Ga vervolgens terug naar het hoofdmenu Instellingen en selecteer ‘Apps’.

selecteer apps

Scrol naar beneden en selecteer ‘Beveiliging en beperkingen’.

selecteer Beveiliging en beperkingen

Navigeer naar ‘Onbekende bronnen’.

selecteer onbekende bronnen

Zet ten slotte de schakelaar aan voor “File Commander”. Als we de ontwikkelaaropties niet eerst hadden ingeschakeld, zou deze optie uitgegrijsd zijn.

zet de schakelaar voor File Commander

Nu we het installeren van apps van onbekende bronnen hebben ingeschakeld, kunnen we eindelijk sideloaden. Open File Commander op uw Google TV en ga naar het gedeelte Google Drive.

file commander google drive

Zoek het APK-bestand dat u eerder hebt verplaatst en selecteer het.

selecteer het apk-bestand

Klik in het pop-upbericht op ‘Installeren’.

selecteer installeren

Selecteer ‘Openen’ nadat de installatie is voltooid.

open app

Houd er rekening mee dat niet alle apps of games correct werken op Google TV. Sommige zullen volledig kapot gaan, terwijl andere niet werken met een afstandsbediening. Veel niet-ondersteunde apps werken echter prima. U zult het gewoon moeten testen en zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*