de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Nieuwe pc, maar liever geen nieuwe start? Overzetten doe je zo!

Nieuwe pc, maar liever geen nieuwe start? Overzetten doe je zo!

Heb je een nieuwe computer gekocht, dan wil je waarschijnlijk niet helemaal opnieuw beginnen. Het scheelt enorm veel tijd als je bepaalde data kunt overzetten, evenals een paar Windows-accounts en een aantal applicaties. Misschien wil je zelfs je complete Windows-installatie migreren. Goed nieuws: dat kan allemaal!

Heb je een nieuwe computer gekocht, dan wil je waarschijnlijk wel iets wat op je vorige pc stond behouden. Overzetten kan op meerdere manieren, van klein naar groot:

 • Bestanden overzetten
 • Applicaties overzetten
 • Windows-instellingen synchroniseren
 • Compleet systeem migreren
 • Waarschijnlijk is Windows al voorgeïnstalleerd op je nieuwe pc. Dat is handig, want je kunt meteen aan de slag. Maar het kan lastig zijn, omdat je je vertrouwde gegevensbestanden en Windows-gebruikersprofielen mist. Ook moet je waarschijnlijk een heleboel applicaties opnieuw installeren en configureren. En wat als bepaalde externe apparaten, zoals een scanner of webcam, niet meer werken? In dit artikel laten we je zien hoe je al deze onderdelen naar je nieuwe pc kunt overzetten. En voor lezers die Windows niet voorgeïnstalleerd hebben (of dat niet willen): we laten je tevens zien hoe je je volledige Windows-installatie in één keer kunt migreren.
 • Standaardmethodes

  Laten we beginnen met de eenvoudigste stap: het overzetten van verschillende gegevensbestanden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld een externe harde schijf of een grote usb-stick gebruiken als tussenstation.

  Een andere optie is om gebruik te maken van (gratis?) cloudopslagdiensten zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive. Misschien heb je ook een netwerkschijf (NAS) tot je beschikking of heb je op je oude pc enkele gedeelde mappen ingesteld die toegankelijk zijn vanaf je nieuwe pc, zodat je de gegevens gemakkelijk kunt overzetten. Een andere methode is om de gegevensschijf van je oude pc al dan niet tijdelijk aan te sluiten op je nieuwe pc.

  Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar, maar wij willen je wel graag nog een paar minder bekende methodes of tools voorstellen.

 • Lees verder https://id.nl/huis-en-entertainment/computer-en-gaming/laptops-en-ultrabooks/nieuwe-pc-maar-liever-geen-nieuwe-start-overzetten-doe-je-zo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*