de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Na overlijden leven we online onbedoeld nog jaren door

Na overlijden leven we online onbedoeld nog jaren door

Ons leven speelt zich steeds meer af op het internet. Als we overlijden, verdwijnt ons lichaam in een kist. Maar online leef je nog jaren door als je je digitale erfenis niet goed regelt voor je nabestaanden.

 

Na overlijden leven we online onbedoeld nog jaren door

Het is niet alleen belangrijk om vast te leggen wat er na je dood met je huis en je geld gebeurt, maar ook wie jouw digitale bezit in handen krijgt. Steeds meer mensen hebben digitale eigendommen, zoals betaalde downloads van apps, games, muziek of films en cryptomunten. Maar vergeet ook je e-mailaccounts en socialemediaprofielen niet.

Veel mensen bespreken hun nalatenschap niet met hun geliefden. “Als je erover begint, is de reactie van naasten vaak: hè, doe eens niet zo somber”, vertelt executeur Sandra Jongeneelen, nalatenschapsspecialist bij Bright Elephant. “Maar als er echt iets met je gebeurt, zijn je erfgenamen blij als je jouw nalatenschap goed geregeld hebt.”

Volgens Jongeneelen hebben nabestaanden vaak geen toegang tot bijvoorbeeld de telefoon, computer, e-mail of socialemediaprofielen van de overledene. “Dat maakt het heel lastig om alle mensen te bereiken waar de overledene contact mee had.”

Lees verder: https://www.nu.nl/tech/6267167/na-overlijden-leven-we-online-onbedoeld-nog-jaren-door.html

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*