de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Multiboot USB-schijf maken met meerdere Windows versies

Multiboot USB-schijf maken met meerdere Windows versies

Hoe meerdere ISO-bestanden op één opstartbare USB-schijf te plaatsen Hoe een Multiboot USB-schijf maken

In de enorme oceaan van besturingssystemen kan men het zich eenvoudigweg niet veroorloven om meerdere flashstations te hebben voor elk besturingssysteem dat er is. Nu er is een manier om meerdere ISO’s op een usb te plaatsen en op te starten? Ja, die is er en het is vrij eenvoudig en heel simpel.

Voor Windows OS kan deze multiboot USB worden gemaakt met behulp van een populaire tool die bekend staat als Ventoy. Er zijn nog andere tools die ook kunnen worden gebruikt om hetzelfde te doen, maar met Ventoy is het een stuk eenvoudiger om meerdere ISO’s op één USB-schijf te plaatsen.

Uw USB-schijfstation voorbereiden

U kunt meerdere versies van Windows en meerdere Linux-distributies op dezelfde opstartbare schijf plaatsen. Ventoy is vooral handig voor Linux-gebruikers die te maken hebben met verschillende distributies die elk hun eigen set functies hebben.

Voordat u doorgaat, als u de ISO-bestanden voor Windows OS niet hebt kun je ze hier downloadenhttps://www.microsoft.com/software-download/windows11 , als je nieuw bent in Linux en de distro-keuzes niet kent hier kun je deze downloaden https://www.linux-club.nl/linux-varianten/  

 

Multiboot USB-schijf maken in Windows met Ventoy

Aangezien u de vereiste ISO’s en een USB-flashstation van 16 GB al hebt gedownload, volgen hier de stappen die u moet volgen om een USB-schijf met meerdere besturingssystemen in Windows te maken met Ventoy.

1. Ga naar de officiële Ventoy GitHub-releasespagina en download het Ventoy Windows-zip-bestand.

2. Plaats uw USB-schijfstation. Pak nu het zip-bestand uit, ga naar de uitgepakte map en zoek en dubbelklik op het bestand “Ventoy2disk.exe” om Ventoy te starten.

3. Zodra Ventoy start, zou u nu uw USB-station moeten zien. Zo niet, selecteer dan het USB-station dat u wilt gebruiken in de lijst en klik op de knop “Installeren”.

4. Ventoy wordt geïnstalleerd op uw USB-station. Nu hoeft u alleen maar alle ISO’s te kopiëren naar de schijf waarop u Ventoy hebt geïnstalleerd en uw multiboot USB is klaar.

vintoy - Cheap Online Shopping -

En zo kun je met Ventoy een multiboot USB-stick instellen. Nu hoeft u alleen maar het USB-station te selecteren in de opstartopties. Selecteer in het menu van Ventoy de ISO waarmee u wilt opstarten en voila!

Software-update: Ventoy 1.0.64 - Computer - Downloads - Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*