de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Microsoft forceert Windows 11-watermerk voor niet-ondersteunde pc’s

Microsoft forceert Windows 11-watermerk voor niet-ondersteunde pc’s

Windows 11 wordt geleverd met redelijk strikte hardware vereisten voor processors en andere functies. Het bedrijf test al enige tijd een maatregel voor pc’s met Windows 11 die eigenlijk niet voldoen aan de gestelde systeemeisen. In de rechter onderhoek staat een waarschuwing dat er niet ‘aan de systeemeisen wordt voldaan’. Inmiddels is de test voorbij en gaat Microsoft het watermerk geforceerd tonen op de bureaubladen van systemen die niet voldoen aan de systeemeisen.

Het is al lang bekend dat het installeren van Windows 11 op niet-ondersteunde pc’s eenvoudig op te lossen is. Het bewerken van het register is voldoende om de TPM- en processorvereisten te omzeilen. Hoewel de tijdelijke oplossing werkt en Microsoft niet van plan is de methode stop te zetten. Heeft de nieuwste optionele update stilletjes een nieuwe functie ingeschakeld die een ‘niet-ondersteund apparaat’-watermerk toevoegt aan het bureaublad.

De nieuwste optionele update, die beschikbaar is in het Release Preview Channel, bevat het bureaubladwatermerk om gebruikers te herinneren aan de tekortkomingen van hun systeem. Microsoft heeft herhaaldelijk gevraagd aan gebruikers om hun hardware te upgraden om te voldoen aan de nieuwe standaard van Windows 11. De app ‘instellingen’ is ook bijgewerkt met banners die gebruikers waarschuwen voor mogelijke ‘schade’ aan het systeem. Het bevat een link naar ondersteunende documentatie op de website van het bedrijf.

Lees verder : https://nl.hardware.info/nieuws/81007/microsoft-forceert-windows-11-watermerk-voor-niet-ondersteunde-pcs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*