de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Hoe verwijder je een virus van je laptop?

Hoe verwijder je een virus van je laptop?

Vermoed je dat je een virus op je laptop hebt? Dan is snel actie ondernemen aan te raden. Want niet alleen je eigen laptop en persoonlijke gegevens lopen gevaar, maar ook iedere andere computer die het virus vanaf jouw laptop zal proberen te besmetten.

een virus verwijderen van je Windows 10 of Windows 11 laptop

Vanzelfsprekend wil je er niet aan denken dat bijvoorbeeld vrienden, familie, kennissen en collega’s een virus op hun laptop krijgen die afkomstig is van jou. Hoe je een virus van je laptop verwijdert, leg ik je dan ook graag uit.

Hoe kun je zien dat je een virus hebt?

Elke computer die Windows 10 of Windows 11 als besturingssysteem heeft , is uitgerust met ingebouwde beveiligingssoftware en bevat de antivirussoftware Microsoft Defender Antivirus.

Dat betekent dat een laptop met Windows 10 of Windows 11 altijd beschermd wordt door antivirussoftware. Ook wanneer je zelf geen antivirus op je computer hebt geïnstalleerd.

Antivirussoftware beschermt je computer automatisch tegen virussen en zal alle virussen die je computer proberen te dringen buiten de deur houden. Als het virus door je antivirussoftware herkent wordt tenminste.

Iedere dag worden er karrenvrachten met nieuwe virussen en andere bedreigingen losgelaten op het internet. Klaar om te proberen zoveel mogelijk laptops en andere Windows-pc’s te besmetten.

Tegenwoordig zijn het overigens niet alleen virussen die je computer bedreigen. Want naast virussen bestaan er ook typen kwaadaardige software met namen als:

Lees verder : https://www.personalcomputercare.nl/computervragen/onderhoud/het-verwijderen-van-een-computervirus.htm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*