de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Hoe u de oude tv-kabel van uw huis kunt kunt gebruiken als internet kabels !!

Hoe u de oude tv-kabel van uw huis kunt kunt gebruiken als internet kabels !!

Als je het snoer hebt doorgeknipt, heb je waarschijnlijk meters ongebruikte coaxkabel in je muren. We laten u zien hoe u deze bekabeling kunt omzetten in een integraal onderdeel van uw thuisnetwerk met slechts een paar adapters.

Een wirwar van coaxiale kabels en adapters

Als je er nog niet bekend mee bent, is coaxkabel (hierboven te zien) die ronde, meestal witte, soort stijve kabel die ooit alle vormen van betaaltelevisiediensten droeg, inclusief op kabel en satelliet gebaseerde abonnementen. De bekabeling liep in zowat elk huis dat ooit een betaal-tv of internetverbinding had voor meerdere decennia.

Maar naarmate de technologie vorderde, stapten velen van ons af van deze tv-diensten ten gunste van het streamen van onze tv en films via internet. Voor een tijdje hebben veel huizen nog steeds een enkele coaxiale kabel gebruikt om hun breedbandsignaal naar een modem te brengen, maar zelfs die zijn grotendeels vervangen door Ethernet vanwege veel ISP’s die het gebruik ervan vereisen voor servicelagen van meer dan 100 Mbps.

Vanwege deze overgangen hebben miljoenen huizen schijnbaar nutteloze coaxkabels en coaxiale uitgangen die uit muren en vloeren komen. Maar trek er al die bekabeling nog niet uit. Met een paar relatief goedkope adapters kunt u die lijnen gebruiken die al spinnenweb door uw huis lopen om dezelfde gegevens te vervoeren die anders honderden meters dure Ethernet-bekabeling zouden vereisen.

Review: Traag internet thuis? Deze adapter kan uw ongebruikte coaxkabel omzetten in Ethernet

In feite kan een van deze adapters twee apparaten aansluiten die Ethernet-verbindingen gebruiken – modems, routers, switches, pc’s, beveiligingscamera’s, streamingapparaten en meer – zelfs als ze zich aan weerszijden van het huis bevinden. Lees verder om erachter te komen hoe u van dat inactieve coaxiale een kant-en-klare netwerkactiva voor het hele huis kunt maken.

Hoe de coaxkabel van uw huis om te zetten in Ethernet-lijnen

 • Benodigde materialen: Ingebouwde coaxiale bekabeling, een coaxiaal-naar-Ethernet-adapterkit, alle netwerkhardware die u hoopt aan te sluiten
 • Geschatte tijd: 30 minuten
 • Geschatte kosten: $ 115 tot $ 150 (afhankelijk van het adaptermodel.

1. Zoek de coaxiale kabel die u wilt aanpassen

De eerste, en vaak moeilijkste, stap in dit proces is het lokaliseren van de coaxkabel die u wilt aanpassen aan Ethernet. Aangezien de meeste kabels zich binnen muren bevinden, is het enorm handig als de kabel op beide eindpunten is gelabeld. Helaas is dat niet altijd het geval.

Dit is een goed moment om een vriend of familielid te hebben om te helpen met dit proces terwijl je in spraakcontact bent via zoiets als een walkietalkie smartwatch-app, of zelfs gewoon een telefoontje. Als je een kale coaxiale lijn hebt die uit de muur komt, kan het zo eenvoudig zijn als ze het ene uiteinde laten schudden terwijl je naar het andere kijkt voor beweging. Of, als je een ingebouwde outlet hebt, kan het iets meer detectivewerk vergen om visueel te verifiëren welke lijn welke is.

Als je er niet achter kunt komen, is de rest van het proces eenvoudig genoeg dat je gewoon je beste gok kunt nemen en, als je het verkeerd hebt gedaan, kun je opnieuw beginnen met je volgende beste kandidaat voor welke lijn het is die naar je gewenste eindpunt loopt. Als je weinig tijd hebt, is er een enorm nuttige tool die we behandelen in de onderstaande FAQ-sectie die dingen kan versnellen.

2. Sluit uw eerste adapter aan

Zodra u uw lijn van keuze hebt geverifieerd (of u uw beste gok hebt genomen), is de volgende stap om te beginnen met het aansluiten van de adapterkit die u hebt gekocht. We hebben hieronder verschillende adapter kandidaten opgenomen en raden u aan het model te kiezen dat het beste bij uw doelen voor snelheid en beveiliging past.

Als u de adapter wilt installeren, moet u in totaal drie verbindingen maken:

 • Coaxkabel: schroeft in de poort met de aanduiding G. Hn., In of MoCa (Multimedia over Coax Alliance), afhankelijk van uw model
 • Ethernet: klikt in de Ethernet-poort
 • Voeding: moet meestal als laatste worden aangesloten

Het type voedingsadapter varieert van fabrikant tot fabrikant, maar is bijna altijd nodig om de stroom te leveren die wordt gebruikt om uw Ethernet-signaal via coax om te zetten en te dragen.

  

Sommige adapters hebben mogelijk ook een tv- of uitgang voor een tweede coaxkabel. Dit wordt gebruikt als u nog steeds wilt dat dezelfde kabel een tv-signaal draagt. Hoewel het mogelijk is om een actieve kabel- of andere betaal-tv-verbinding over dezelfde lijn te laten lopen, raden we aan dit indien mogelijk te vermijden. De twee concurrerende signalen hebben het potentieel om met elkaar te interfereren, wat mogelijk leidt tot slechte prestaties voor beide.

Een Ethernet-kabel, coaxkabel en loopvoedingsstekker op een groene achtergrond

Dit zijn (van links naar rechts) de Ethernet-kabel, coaxkabel en voedingskabel die we op onze adapter aansluiten.

3. Sluit uw tweede adapter aan

Dit is hetzelfde als de vorige stap, alleen opnieuw uitgevoerd aan de andere kant van de door u gekozen coaxiale kabelloop.

De plaatsing van elke adapter hangt volledig af van uw doelen voor deze nieuwe coax-to-Ethernet-run. Als u bijvoorbeeld probeert uw binnenkomende breedbandverbinding aan te sluiten op een modem of router die zich elders in uw huis bevindt, wilt u één adapter waar de breedbandverbinding uw huis binnenkomt en de andere waar u uw router wilt hebben, met een coaxiale lijn ertussen.

Evenzo als u een bedrade verbinding wilt die loopt van een bestaande router naar een thuisbioscoop opstelling in de kelder voor betrouwbare 4K-streaming (of zelfs 8K), plaatst u één adapter in de buurt van de router en de andere in de buurt van uw thuisbioscoop.

Beschouw deze adapters als eindpunten voor een run van Ethernet. Met hun hulp is dat precies wat elke oude run coaxkabel kan worden.

Een Ethernet-naar-coaxiale adapter met 3 aangesloten kabels

Uw adapter zou er ongeveer zo uit moeten zien wanneer deze volledig is aangesloten. Die lege coaxiale poort is er als je toch een betaal-tv-dienst via dezelfde kabel wilt aansluiten, wat we niet aanraden.

4. Sluit al uw andere netwerkhardware aan

Zodra u uw adapters operationeel hebt, is de laatste stap het aansluiten van alle netwerkhardware die u wilt verbinden met uw nieuw gemaakte lijn. Dit kan alles omvatten zoals de voorbeelden in stap 3, evenals andere streamingapparaten, netwerk switches, pc’s, draadloze wifi repeaters, camera’s en vergelijkbare technologie. Nogmaals, alles wat normaal gesproken via Ethernet verbinding zou kunnen maken, is een kandidaat.

 

Zodra u uw andere netwerkhardware hebt aangesloten en hebt gecontroleerd of de verbinding actief is, kunt u uw nieuwe thuisnetwerk instellen.

U kunt dit hele proces ook herhalen om andere coaxkabels naar Ethernet te converteren, maar u hebt voor elk een andere set adapters nodig.

De achterkant van een netwerkapparaat met twee ethernetkabels aangesloten

Zodra de installatie van uw adapter is voltooid, kunt u uw streamingapparaten, extra netwerkhardware, pc’s en andere apparaten aansluiten.

Getty

Veelgestelde vragen

Welke adapter moet ik kopen?

Dit hangt volledig af van uw doelen voor de run, het beveiligingsniveau dat u wilt en andere factoren die specifiek zijn voor uw huis en apparaten. We hebben hieronder echter een paar goede kandidaten verzameld voor de meest voorkomende scenario’s.

Nexuslink G.hn Ethernet Over Coax Adapter

Nexuslink G.hn Ethernet Over Coax Adapter

$139.99 bij Amazon

Dit is de adapter die we in onze demonstratie hebben gebruikt. Het bevat ingebouwde codering voor beveiliging en biedt maximale snelheden tot 2 Gbps. Lees hier onze volledige recensie van de Nexuslink G.hn Ethernet Over Coax Adapter.

ScreenBeam MoCA 2.5 Netwerkadapter - Starter Kit

ScreenBeam MoCA 2.5 Netwerkadapter – Starter Kit

$149.99 bij Walmart

Een starterkit die MoCa 2.5 ondersteunt voor het uitvoeren van volledige thuisnetwerken via een enkele coaxkabel. Een geweldige optie voor diegenen die upgraden naar een snellere breedbandlaag waarvoor anders mogelijk Ethernet-installatie vereist is.

Hitron Bonded MoCA 2.5 Adapter voor Ethernet Over Coax

Hitron Bonded MoCA 2.5 Adapter voor Ethernet Over Coax

$99.99 bij Amazon

Een goedkoper alternatief voor het bovenstaande model dat zeer vergelijkbare functies biedt, maar wordt geleverd met een paar minder kabels en adapters die u mogelijk zelf moet leveren, afhankelijk van uw situatie.

Kan ik deze methode gebruiken om mijn hele huis met mijn ISP te verbinden?

Ja. Een van de belangrijkste redenen waarom adapters zoals deze het meest worden gebruikt, is om klanten te helpen upgraden van langzamere (100 Mbps of zo) breedbandverbindingen naar iets snellers (300 Mbps of meer). Aangezien veel breedbandverbindingen boven de 100 Mbps ethernetbekabeling vereisen om van hun oorsprongspunt naar een modem of router te worden uitgevoerd, zaten veel klanten vast met een enorme rekening om hun bestaande coaxiale verbindingen (die prima waren tot 100 Mbps) te vervangen door de vereiste run van Ethernet. In plaats daarvan bieden deze adapters een manier om die bestaande coax aan beide uiteinden om te zetten in Ethernet, zodat u breedbandhardware, zelfs hardware met maximaal 1 Gbps, via uw bestaande coaxkabel kunt aansluiten op een modem of router.

Als u van plan bent dit te doen, raad ik u aan een adapterkit te kiezen die het “bonded MoCa 2.5” -protocol gebruikt. Dit is een standaard gemaakt door de Multimedia over Coax Alliance (MoCa). Het heeft een vermogen tot 2.500 Mbps (2,5 Gbps) en is ontworpen om het soort verkeer te vervoeren dat een heel netwerk waarschijnlijk zal creëren. Andere adapters kunnen werken, maar u kunt enige vertraging ervaren op basis van de specifieke protocollen en technologieën die ze ondersteunen. Het is duidelijk dat u niet wilt betalen voor gigabit-breedband om uzelf per ongeluk te beperken tot minder dan 300 Mbps door de verkeerde hardware te gebruiken.

Wat als ik moeite heb om erachter te komen welke coaxkabel welke is?

In huizen die op een gegeven moment veel tv hadden die allemaal waren aangesloten op kabel- of satelliethardware, kon je te maken hebben met tientallen lijnen coax die door muren liepen. Als je niet het geluk hebt om ze nuttig voor je te laten labelen, lijkt het misschien te ontmoedigend om elke run te traceren. Gelukkig is er een zeer nuttige tool die het proces kan versnellen.

Coaxiale Pocket Continuity Tester met Voltage Toner en Barrel Connector

Coaxiale Pocket Continuity Tester met Voltage Toner en Barrel Connector

$22.97 bij Amazon

Met deze goedkope gadget kun je het ene uiteinde ervan aansluiten op een coaxkabel, naar het andere uiteinde gaan en een kleine luidspreker vastschroeven. Als je een toon hoort, heb je een complete run gevonden. Zo niet, dan moet u een ander eindpunt proberen. Het is een enorme hulp als je coax-uitgangen in de muur hebt die de “jiggle it” -methode voorkomen, of als je geen hulp bij de hand hebt om aan de andere kant te zitten. Ik zou aanraden om er een op te halen als je serieus bent over het gebruik van de ter ziele gegane coax van je huis voor meer dan één run.

Wat zijn enkele andere toepassingen voor het omzetten van coaxiale kabel in Ethernet?

Zoals hierboven vermeld, kan in wezen alles wat kan worden afgehandeld door een run van Ethernet ook worden gedaan door een coaxiale kabel met de juiste adapters aan beide uiteinden. Maar om u op weg te helpen naar hoe gevarieerd die mogelijkheden zijn, zullen we hieronder een handvol andere voorbeeldscenario’s opnemen. Je zou…

 • Gebruik een reeks coaxkabels om een bedrade verbinding met een Wi-Fi-extender te maken om een Wi-Fi-dode zone in uw huis of kantoor tegen te gaan.
 • Sluit een gaming-pc aan via aangepaste coax om de spelbrekende latentie te verminderen die Wi-Fi soms kan introduceren.
 • Bekabel een beveiligingscamera om elke kans op het missen van een belangrijk moment als gevolg van schilferige wi-fi te elimineren.
 • Maak een snelle, bekabelde verbinding tussen een NAS-apparaat (Network Accessible Storage) en een externe computer of mediastreaming installatie.
 • Installeer een over-the-air uitzendantenne en -ontvanger die u gebruikt met een aangepaste coaxkabel om verbinding te maken met uw LAN voor streaming of opname.
 • Of sla gewoon de honderden of duizenden dollars over die een aannemer in rekening kan brengen om ethernetbekabeling in de muur voor een ander doel te installeren.

Voor de originele pagina [in het engels]: https://www.zdnet.com/home-and-office/networking/how-to-convert-your-homes-old-tv-cable-into-powerful-ethernet-lines/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*