de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Hoe de hardware controle bij Windows 11 installatie te omzeilen

Hoe de hardware controle bij Windows 11 installatie te omzeilen

Hoe omzeil je de hardware controle bij Windows 11?

 

 

Strenge hardware-eisen voor Windows 11? Ga er maar van uit. Tenminste, dat lijkt Microsoft te zeggen door een officiële bypass vrij te geven voor zijn nieuwe besturingssysteem.

Microsoft raadt aan om Windows 11 alleen te installeren nadat de PC Health Check-controle uw systeem een ​​pass geeft, en dat vereist dat het TPM 2.0 en een strikte lijst met compatibele processors ondersteunt. Maar als uw pc niet aan de criteria voldoet, heeft Microsoft twee manieren gevonden om sommige van die harde controles te omzeilen, hoewel u mogelijk geen recht hebt op Windows-updates, inclusief essentiële beveiligingsupdates.

Lees hier hoe : https://www.decomputernerd.nl/weetjes/zo-krijg-je-windows-11-met-updates-zonder-tpm-2-0-en-secure-boot/

Of hier : https://nl.hardware.info/nieuws/78687/zo-krijg-je-windows-11-met-updates-zonder-tpm-20-en-secure-boot voor het originele verhaal

U moet er eerst voor zorgen dat u een Trusted Platform-module hebt en dat deze is ingeschakeld. U kunt dit eenvoudig doen door op de Windows-knop te drukken en “Apparaatbeveiliging” te typen. Hiermee wordt de Windows-beveiligingsmodule geopend. Onder Apparaatbeveiliging, u wilt klikken op Gegevens beveiligingsprocessor. De bypass laat je niet vrij omdat je TPM 1.2 nodig hebt in plaats van de officiële TPM 2.0, maar de meeste CPU’s die in de afgelopen 7 jaar zijn gemaakt, zouden dit moeten ondersteunen. Eigenlijk is het zo dat intel processors vanaf de 8e generatie  geen probleem geven bij Windows 11.

De TPM is ander probleem hier wil een update van je bios weleens helpen. Sommige bios ondersteunen dit helemaal niet.

Kijk het probleem is dat je kunt een nieuwe computer kopen en deze blijkt na een jaar niet de hardware eisen te ondersteunen [zelf meegemaakt met een laptop van Lenovo]. Dus alleen met de trucs in deze post kan ik Windows 11 installeren of Windows 10 gebruiken maar die wordt maar ondersteund tot 2027 als je geluk hebt.

Daarbij gaat Microsoft ook werken met een watermerk als je computer niet ondersteund wordt lees meer op deze pagina daarover : https://www.decomputernerd.nl/weetjes/microsoft-forceert-windows-11-watermerk-voor-niet-ondersteunde-pcs/

Lees ook deze posts eens : https://www.decomputernerd.nl/weetjes/zo-krijg-je-windows-11-met-updates-zonder-tpm-2-0-en-secure-boot/

https://www.decomputernerd.nl/weetjes/maak-je-pc-klaar-voor-windows-11-zo-check-je-of-jouw-pc-al-geschikt-is/

 

Video hoe de windows 11 hardware eisen te omzeilen

 

Windows 11: de hardware-eisen (omzeilen) SchoonePC Nieuwsbrief #107 (download PDF: https://www.schoonepc.nl/brief/schoon…) bevat de volgende onderwerpen:

0:00 – Intro Windows 11

2:34 – De hardware-eisen

4:40 – TPM en Secure Boot in het BIOS activeren

7:32 – De hardware-eisen omzeilen

11:07 – MBR vs GPT en 32- vs 64-bits

12:23 – Tot slot AANVULLING OP DE VIDEO: Open de met Rufus aangemaakte USB-stick (vanuit de Windows Verkenner), navigeer naar de map ‘sources’ en verwijder het bestand ‘appraiserres.dll’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*