de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Google play store toevoegen in Windows 11

Google play store toevoegen in Windows 11

Zo installeer je de Google Play Store op een Windows 11-PC

Voorheen was het enkel mogelijk Android-apps  te installeren op een Windows-systeem via Amazon’s App Store of door het downloaden van een apk-bestand. Google heeft echter zelf een Windows-versie van de Play Store ontwikkeld. Deze wordt niet officieel ondersteund door Microsoft, het is dus mogelijk dat door een update de functie niet meer werkt.

De installatie is niet zo simpel als een enkele druk op de knop, maar in deze handleiding wordt precies uitgelegd hoe het werkt. Het is aan te raden om te beginnen met een schone installatie van het Windows Subsystem for Android, als je dat al geïnstalleerd had is het het best om deze te verwijderen.

Eerst moeten de juiste bestanden gedownload worden en enkele optionele functies in Windows ingeschakeld worden. Daarna moet Google Services aan de kernel van Windows Subsystem for Linux worden toegevoegd. Tenslotte kan WSA geïnstalleerd worden met de Google Play Store.

Eerst moet er een aantal bestanden gedownload worden:

  1. Ubuntu on Windows: Te installeren vanuit de Microsoft Store.
  2. Windows Subsystem for Android: Open Adguard Store, een website waar je bestanden uit de Microsoft Store kunt downloaden. Selecteer in het eerste menu ProductID, voer 9P3395VX91NR in in de zoekbalk en kies in het tweede menu Slow. Scroll naar het bestand van ruim 1,2 gigabyte met de naam MicrosoftCorporationII.WindowsSubsystemForAndroid_2204.40000.19.0_neutral_~_8wekyb3d8bbwe.msixbundle. Het versienummer kan iets verschillen, dat maakt niet uit. Download dit door er op te klikken en doe hetzelfde voor de toepassing Microsoft.UI.Xaml.2.6_2.62112.3002.0_x64__8wekyb3d8bbwe.appx, die heb je later mogelijk nodig voor troubleshooting.
  3. Google Services: Open de website van OpenGApps waar je verschillende versies van Google Services kunt downloaden. Kies x86_64, Android 11 en pico, voor een minimale installatie.
  4. WSAGAScript: Ga naar de Github-pagina en klik op de groene knop Code, waaronder je een zip-bestand kunt downloaden.

Lees verder: https://be.hardware.info/artikel/10272/2/zo-installeer-je-de-google-play-store-op-een-windows-11-pc-bestanden-en-voorbereidingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*