de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Dwing Google Chrome om alle websites met HTTPS te laden

Dwing Google Chrome om alle websites met HTTPS te laden

Google Chrome heeft een handige beveiligingsfunctie die gebruikers beschermt tegen websites die mogelijk onveilig zijn. Pagina’s die je laadt met het verouderde HTTP-protocol zijn niet versleuteld en het is dus onveilig om op zulke websites in te loggen of gegevens in te vullen. Met deze Chrome-functie dwing je je browser om de pagina’s met HTTPS te laden.

HTTPS en HTTP

Websites zijn het voorbije decennia belangrijker geworden dan ooit, maar dat maakt online platformen ook een doelwit voor misbruik. Het internetprotocol HTTPS versleutelt alle gegevens die je op een website deelt, en hoewel dat vroeger bijna uitsluitend voor internetbankieren werd gebruikt, is HTTPS-encryptie nu op elke website de norm geworden.

Het is belangrijk dat je alleen inlogt of gegevens deelt op websites met HTTPS-versleuteling. Dankzij het slotje in de adresbalk van Chrome kan je makkelijk zien dat je op zo’n beveiligde website bent. Alleen is het door verschillende omstandigheden nog steeds mogelijk dat internetgebruikers op verouderde HTTP-websites of pagina’s terecht komen. Daar bestaat het risico dat gevoelige gegevens worden onderschept door kwaadwillenden.

‘Altijd beveiligde verbinding gebruiken’ in Chrome

Als jij gebruik maakt van Chrome versie 95 of (hopelijk) een recentere versie, dan is er een eenvoudige tool waarmee je Chrome dwingt om waar mogelijk een HTTP-pagina automatische om te leiden naar een versleutelde versie met het HTTPS-protocol. Wanneer dat omleiden niet lukt, toont Chrome een waarschuwing en gebruikers kunnen vervolgens beslissen om de onbeveiligde pagina al dan niet te bezoeken.

Lees verder: https://androidworld.nl/tips/tip-dwing-google-chrome-om-alle-websites-met-https-te-laden

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*