de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Vijf voordelen van glasvezel

Vijf voordelen van glasvezel

Ziggo voelt concurrentie: vijf voordelen van glasvezel

Glasvezel is een veelgehoord woord op het hoofdkantoor van VodafoneZiggo in Utrecht. Glasvezel zorgt namelijk voor heel wat concurrentiedruk.

Ziggo voelt concurrentie: vijf voordelen van glasvezel

Is het kabelnetwerk van Ziggo verouderd? Nee, zeker niet. Het HFC- netwerk van Ziggo bestaat voor 97 procent uit glasvezel. Het wordt door Ziggo ook wel glasvezelkabelnetwerk genoemd. Feitelijk is dit tegen het misleidende aan. Het laatste deel van wijkkast naar aansluiting in de woning is namelijk van coax- en niet glasvezelkabel. Hierdoor is het Ziggo-kabelnetwerk – ondanks de huidige transformatie naar de DOCSIS 3.1 techniek – niet het technologisch beste netwerk. Dit is namelijk een netwerk dat volledig van glasvezel is voorzien. Maar verouderd is het Ziggo-netwerk de komende jaren nog niet. De internetsnelheid die Ziggo nu al kan leveren, is voor meer dan negentig procent van de Nederlanders voldoende. Zeker als Ziggo de maximale uploadsnelheid bijvoorbeeld zou verdubbelen.

 

Vijf voordelen

Maar ondanks dat het Ziggo-kabelnetwerk niet als verouderd kan worden bestempeld, kiest een groeiend aantal Nederlanders voor glasvezel van exploitanten als KPN NetwerkNL, Delta Fiber, Open Dutch Fiber, E-Fiber en Glaspoort. Wat zijn vijf belangrijke voordelen van glasvezel in het algemeen?

 

  • Glasvezel biedt niet alleen sneller maar ook betrouwbaar internet. Daarbij is het voordeel dat glasvezel een gelijke down- en uploadsnelheid (symmetrisch) met een lage reactiesnelheid (latency) kan leveren.
  • Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst. Het is de technisch meest vooruitstrevend distributiemethode waarbij je onbeperkt naar films en series kunt kijken of bijvoorbeeld thuis kunt werken en/of vergaderen.
  • Voor bezitters van een eigen huis betekent een glasvezelaansluiting in de meterkast een meerwaarde. Dit betekent dat de waarde van het huis positief wordt beïnvloed.
  • Glasvezel is duurzaam. Internetten via glasvezel kan tot wel zestig procent minder energie verbruiken vergeleken met andere verbindingen.
  • Glasvezel zorgt voor betere concurrentie. Omdat glasvezelnetwerken open zijn en dus door meerdere aanbieders van tv en internet gebruikt kunnen worden, kan de consument een abonnement kiezen dat het beste bij de eigen wensen past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*