de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Films of muziek streamen op vakantie in de EU? Dan werkt alles gewoon zoals thuis

Films of muziek streamen op vakantie in de EU? Dan werkt alles gewoon zoals thuis

Heeft u een betaald abonnement op een streamingdienst zoals Spotify of Netflix? En bent u tijdelijk in een ander EU-land? Dan heeft u dezelfde toegang tot uw digitale abonnementen als thuis. Het serie-, film- en muziekaanbod mag niet anders zijn. Ook mag de streamingdienst geen extra kosten berekenen.  

Volgens de Europese regels reizen uw online abonnementen met u mee. In andere EU-landen kunt u dus blijven genieten van uw favorieten muziek en series. Dit geldt alleen als u tijdelijk in het buitenland bent. U moet uw abonnement dan op dezelfde manier kunnen gebruiken als thuis. Het aanbod en de mogelijkheden blijven hetzelfde. U kunt dus dezelfde films zien en het abonnement op hetzelfde aantal apparaten gebruiken.

Toerist op strandstoel met een laptop op schoot

Gratis abonnementen

Heeft u een gratis digitaal abonnement? Dan mag de streamingdienst wel zelf bepalen of u de dienst in het buitenland kunt gebruiken.

Gebruik van data in het buitenland

Sinds 2017 mogen mobiele providers geen extra kosten meer rekenen als u in een ander EU-land belt of internet. In de hele EU betaalt u voor uw dataverbruik in Europa niet meer dan thuis. Hierdoor kunt u ook over de grens gebruikmaken van uw digitale abonnementen als u wilt streamen.

Let wel op: telecomproviders gebruiken soms een beleid van redelijk gebruik. Dit betekent dat de provider in sommige gevallen mag controleren of u geen misbruik maakt van de regels. Ook zit er een grens aan de hoeveelheid data die u kunt gebruiken tegen het thuistarief. Dit hangt af van het soort contract dat u heeft. Informeer daarom vooraf bij uw provider naar de regels voor datagebruik. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*