de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

ExplorerPatcher brengt oude startmenu terug naar Windows 11

ExplorerPatcher brengt oude startmenu terug naar Windows 11

Goed nieuws voor wie geen fan is van het Windows 11-startmenu: dankzij ExplorerPatcher kunnen gebruikers het tegel-gebaseerde menu van Windows 10 opnieuw instellen. Daarnaast brengt de opensource-tool verschillende wijzigingen voor de taakbalk met zich mee.

Zo biedt versie 22000.556.42.39 niet alleen de optie om het uiterlijk van het startmenu te wijzigen, maar ook de mogelijkheid om de vertrouwde Windows 10-taakbalk in te stellen. Er is eveneens een nieuwe weerwidget van de partij, die zowel compact als gedetailleerd kan worden weergegeven en los staat van het vak ‘Nieuws en Interesses’. Verder kunnen er allerlei designelementen van Windows 10 worden ingesteld, waaronder het Alt + Tab-venster en de klok (taakbalk).

De ontwikkelaar Valentin-Gabriel Radu (valinet) geeft aan dat alle Windows 11-versies tot en met build 22000.556 zijn ondersteund. Indien je aan de slag wilt gaan met ExplorerPatcher, kun je de exe of de volledige source code terugvinden op GitHub (link). 

Lees meer hierover in engels : https://www.neowin.net/news/explorer-patcher-restores-the-windows-11-taskbar-to-be-exactly-like-windows-10/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*