de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Energie besparen met je apparaten: alles over opladers, Chromecast en meer

Energie besparen met je apparaten: alles over opladers, Chromecast en meer

We zoeken allemaal naar manieren om te besparen op de energierekening. Wist je dat je ook kunt besparen in de manier waarop jij je opladers, Chromecast en meer gebruikt? Lees nu onze tips om energie te besparen.

Energie besparen met je smartphone, Chromecast en meer

Met de stijgende prijzen voor gas en energie worden er steeds meer manieren gezocht om te besparen. Kleine aanpassingen kunnen nu namelijk voor een groot verschil in de rekening zorgen. Ook als je kijkt naar je apparaten.

Waarschijnlijk laad jij je smartphone dagelijks op, misschien heb je een Chromecast in je televisie hangen en staan er meerdere slimme speakers en schermpjes in je huis. In dit artikel geven we je tips over hoe je met deze apparaten zoveel mogelijk bespaart op je energie.

De oplader kan in het stopcontact blijven

Opladers laten we vaak gewoon in het stopcontact zitten. Dan scheelt toch net een extra handeling als je jouw smartphone wil opladen. Vroeger was dat echt niet slim, maar moderne opladers zorgen ervoor dat je dan niet onnodig energie verbruikt.

Laat je één oplader in het stopcontact? Dan kost je dat waarschijnlijk maar enkele euro’s per jaar. Wel kan het een verschil maken als je veel opladers in huis in het stopcontact laat zitten.

Energie besparen met je apparaten: alles over opladers, Chromecast en meer

Haal je volle smartphone van de oplader

Smartphone-accu’s zijn tegenwoordig zo slim dat je ze ongestoord aan de oplader kunt laten hangen. Dat is nauwelijks nadelig voor de levensduur van de accu. Wel zorg je er zo voor dat je onnodig energie verbruikt. Als je toestel vol is, kun je deze daarom het beste van de lader halen.

Het kan bijvoorbeeld slim zijn om je smartphone voordat je gaat slapen op te laden en ‘s nachts uit of op vliegtuigstand te zetten. Dan heb je ‘s ochtends alsnog een vol toestel om de dag mee te beginnen.

Lees hier verder https://www.androidplanet.nl/tips/energie-besparen-met-je-apparaten/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*