de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Een telefoon af en toe resetten: broodnodig, of overbodig?

Een telefoon af en toe resetten: broodnodig, of overbodig?

Is het verstandig om af en toe helemaal schoon schip te maken, of doet het resetten van een Android-telefoon meer kwaad dan goed? Dit moet je weten.

Telefoon regelmatig resetten: verstandig, of niet?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: nee, je hoeft een Android-telefoon in principe niet regelmatig te resetten. Zo lang het toestel naar behoren functioneert is een volledige reset overbodig.

De zaak verandert op het moment dat je telefoon wél merkbaar langzamer wordt, regelmatig vastloopt of andere mankementen vertoont. In dat geval kan een grondige reset soelaas bieden.

Een telefoon af en toe resetten: broodnodig, of overbodig?

Dit betekent resetten

Eerst is het verstandig om het begrip resetten toe te lichten, aangezien niet iedereen dezelfde definitie aanhoudt. Een grondige reset is wat ons betreft het terugzetten van een smartphone naar de fabrieksinstellingen. Zoals de naam doet vermoeden oogt (de software van) de smartphone dan weer als toen je ‘m uit de doos haalde.

Dit betekent dat alle persoonlijke gegevens worden verwijderd. Denk aan gedownloade apps, gemaakte foto’s en opgeslagen wachtwoorden. Heb je voor de volledige reset geen grondige back-up van persoonlijke bestanden gemaakt? Dan ben je deze gegevens waarschijnlijk definitief kwijt.

Het is dus niet verstandig om zomaar een zogeheten factory reset uit te voeren. Het kost tijd om de originele instellingen te herstellen en een back-up is ook niet altijd zomaar gedownload. Bovendien ben je wel even zoet met het opnieuw instellen van bepaalde apps, zoals mailaccounts en streamingdiensten.

Lees verder : https://www.androidplanet.nl/tips/telefoon-resetten-advies/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*