de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Een Google-account voorbereiden voor als je komt te overlijden

Een Google-account voorbereiden voor als je komt te overlijden

Het is niet het meest vrolijke onderwerp en we staan niet graag stil bij de dood, maar toch is het iets waar niemand aan ontsnapt. Tegelijk bouwen we met zijn allen waardevolle herinneringen op die we graag willen delen met familie en hechte vrienden. We leggen uit welke voorbereidingen je kan nemen op overlijden met je Google-account.

Google-account en overlijden

Als iemand overlijdt dan willen nabestaanden het liefst zoveel mogelijk herinneringen van die persoon verzamelen om de gedachte aan hem of haar levend te houden. In het verleden hadden veel mensen een stapel fotoalbums, maar vandaag worden foto’s en video’s ook vaal digitaal opgeslagen, bijvoorbeeld in apps als Google Foto’s.

Maar natuurlijk is er nog veel meer waardevolle informatie deel van een Google-account. Denk aan Google Drive dat vaak dient voor back-ups en waar vaak documenten zijn opgeslagen. Het zou jammer zijn als al die gegevens en waardevolle herinneringen zomaar op een server blijven, terwijl nabestaanden er anders kracht kunnen uit halen..

Je gegevens overdragen

In principe kunnen nabestaanden altijd een verzoek indienen om toegang te krijgen tot de gegevens van het Google-account van de overleden persoon. Dat werkt via deze pagina. Daarbij is het nodig om een bewijs in te dienen van het overlijden en nabestaanden krijgen ook geen toegang tot het account. Ze krijgen in de plaats enkel specifieke gegevens.

Beter is om vooraf een of meerdere familieleden aan te duiden die je gegevens ontvangen, moest je komen te overlijden. Je kan tot 10 personen kiezen die via een sms of e-mail op de hoogte worden gebracht en die je gegevens kunnen inkijken. Als je beslist om dit voor te bereiden, dan kan je ook exact aanvinken welke soorten gegevens de personen in handen krijgen en welke niet.

Lees verder : https://androidworld.nl/tips/google-account-voorbereiden-overlijden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*