de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Dit zijn de beste routers om je wifi te verbeteren

Dit zijn de beste routers om je wifi te verbeteren

Met wifi routers kun je al je (draadloze) apparaten met elkaar en met het internet verbinden. De snelheid van die wifi verbinding hangt alleen wel af van de soort router. Wij hebben het router aanbod getest in drie prijscategorieën.

Getest: dit zijn de beste routers om thuis je wifi te verbeteren

De meeste modems die je van je internetprovider krijgt, dienen tegenwoordig ook als router. Toch kan het handig zijn om een aparte wifirouter aan te schaffen. Die stuurt namelijk een sterker wifisignaal uit en zorgt er dus voor dat je sneller (en stabieler) internet hebt dan de wififunctionaliteit van je modem kan leveren.

Dit is een ingekorte versie van een uitgebreide vergelijking op Tweakers https://tweakers.net/best-buy-guide/netwerken/wifirouters

 

Bij deze test beoordelen we de routers natuurlijk op snelheid, maar ook op de andere mogelijkheden en instelopties die ze bieden. Daarbij kijken we naar routers zonder prijslimiet en betaalbaardere alternatieven met een maximale prijs van 200 of 100 euro.

De beste koop: ASUS RT-AX86S (204 euro)

Deze hoogwaardige router van ASUS valt op door de grote hoeveelheid instellingen, waardoor geavanceerde gebruikers de functionaliteiten helemaal naar smaak kunnen aanpassen. Gebruikers kunnen er zelfs een andere firmware op installeren, Merlin, waarmee ze allerlei extra software kunnen installeren. Daarmee is het mogelijk om een hoop extra functies toe te voegen aan de router. Gebruikers kunnen onder meer de firewall verbeteren zodat de RX-AX86S beter beschermd is tegen malware, of er een adblocker aan toevoegen.

De wifisnelheid is op basis van onze tests met de standaardinstellingen niet de beste van alle geteste wifirouters, maar door het veelvoud aan opties kunnen handige gebruikers ook hier heel wat aan verbeteren. Deze router bevat alleen geen 2,5Gbit/s-netwerkpoort, wat moet zorgen voor nog hogere doorvoersnelheden bij glasvezel- en Wi-Fi 6-verbindingen. Als je de grenzen van je wifiverbinding wilt opzoeken, is zijn grotere (en duurdere) broer, de AX86U, wellicht ook het overwegen waard.

Lees verder https://www.nu.nl/tweakers/6304280/getest-dit-zijn-de-beste-routers-om-thuis-je-wifi-te-verbeteren.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*