de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Android-tips: leer je telefoon écht kennen met deze geheime codes

Android-tips: leer je telefoon écht kennen met deze geheime codes

Je gebruikt ‘m iedere dag, maar hoe goed ken jij je telefoon eigenlijk? Met deze Android-tips leer je je smartphone écht goed kennen.

Android-tips: geheime codes voor Android

Er zijn heel veel geheime codes voor Android. Deze voer je in de Telefoon-app in en laten bijvoorbeeld aanvullende informatie of geheime instellingen zien. In deze editie van Android-tips behandelen we allerlei codes om je telefoon echt goed te leren kennen.

Een kleine noot vooraf: niet alle Android-codes zijn universeel. Dit betekent dat een code het misschien wel doet op een Samsung-telefoon, maar niet op een OnePlus – of omgekeerd. Bovendien zijn er nog codes die alleen werken op smartphones van een bepaald merk.

1. Hoe druk ben je?

Er zit een functie in Android om alle agenda-afspraken in één keer te bekijken. Geef simpelweg de volgende code op in de Telefoon-app: *#*#225#*#*.

Vervolgens krijg je alle informatie van Google Agenda’s te zien. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten afspraken, zoals verjaardagen en nationale feestdagen.

Android tips geheime codes agenda

2. Duik de instellingen in

Je kunt natuurlijk naar het menu met geavanceerde instellingen gaan, maar ook ‘gewoon’ een code intoetsen. Ga naar de Telefoon-app en tik de volgende code in: *#*#4636#*#*

Zodra je de code hebt ingevoerd, krijg je het testmenu van je telefoon te zien. Hier kun je onder meer informatie over je telefoon, gebruikersstatistieken en wifi-gegevens inzien.

Voor meer tips https://www.androidplanet.nl/tips/android-tips-week-38-2022/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*