de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

5 Chromecast alternatieven

5 Chromecast alternatieven

Deze Chromecast-alternatieven kende je waarschijnlijk nog niet

De Chromecast is fantastisch, maar zeker niet de enige mediaspeler. Deze Chromecast-alternatieven zijn veel minder bekend, maar wel de moeite waard.

Deze minder bekende Chromecast-alternatieven zijn de moeite waard

Je ‘domme’ tv ‘slim’ maken: dat is de Chromecast in een notendop. Googles gadget is erg populair en sinds kort kunnen we in Nederland aan de slag met de Chromecast met Google TV. Deze sluit je simpelweg op de achterkant van je tv, waarna je allerlei apps, films en series op je tv-scherm kunt gebruiken en streamen.

Er zijn meer dan genoeg alternatieven voor de Chromecast, maar de meeste aandacht gaat uit naar (mogelijke) vervangers als de Apple TVAmazon Fire TV Stick en Xiaomi TV Stick 4K. Wil je eens iets anders proberen? Deze Chromecast-alternatieven zijn stukken minder populair, maar wel de moeite waard. Ze staan op willekeurige volgorde

1. Nokia Streaming Box 8000

Nokia maakt niet alleen smartphones, maar ook mediaspelers. De Streaming Box 8000 is een volwaardig Chromecast-alternatief, draait op Android TV en maakt je ‘domme’ tv in een handomdraai slim.

nokia streaming box 8000

Ook zit er een afstandsbediening bij de mediaspeler. Hierop vind je onder meer snelkoppelingen om populaire apps als Netflix en YouTube op te starten. Over apps gesproken: de Nokia Streaming Box 8000 heeft toegang tot de Google Play Store. Je kunt dus naar hartenlust nieuwe Android-apps downloaden.

Fijn is dat de Streaming Box 8000 4K ondersteunt. Hierdoor zien films en series er haarscherp uit. Op de achterkant zitten bovendien meerdere aansluitingen, onder meer meer hdmi-, usb (a en c) en audio. Deze opties heb je op de Chromecast niet. Samenvattend is de Nokia Streaming Box 8000 één van de meest degelijke Chromecast-alternatieven.

2. Xiaomi Mi Box S

Je kent Xiaomi misschien van de TV Stick 4K, een hdmi-stick om je tv slim te maken, maar het bedrijf maakt ook een meer hoekige mediaspeler. De Mi Box S ondersteunt films en series in 4K en draait op Android TV. Niet voor niets heeft de afstandsbediening een knop om de ingebouwde Google Assistent mee op te roepen.

xiaomi mi box s minder bekende chromecast alternatieven

De afstandsbediening is overigens erg stijlvol vormgegeven, waarbij minimalisme de boventoon voert. Een ander pluspunt van de Xiaomi Mi Box S is dat hij audiostandaard DTS ondersteunt. Hierdoor klinkt het geluid van films en series heel realistisch.

Verder kan de Xiaomi-mediabox met allerlei Android-apps overweg – zoals Netflix, Plex, Videoland en YouTube – en ziet hij er bovendien fraai uit. Houd er wel rekening mee dat je minder aansluitingsmogelijkheden hebt dan bij de Nokia Streaming Box 8000. De Xiaomi Mi Box S heeft achterop alleen een ingang voor hdmi, usb en AV.

nog meer alternatieven ? Lees hier verder https://www.androidplanet.nl/nieuws/minder-bekende-chromecast-alternatieven/?utm_source=feed&utm_medium=rss&utm_campaign=all

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*