de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

4 dingen om op te letten als je een wachtwoordmanager uitkiest

4 dingen om op te letten als je een wachtwoordmanager uitkiest

Het voelt altijd wat tegenstrijdig: je wachtwoorden juist allemaal op een plek opslaan. Toch zijn security-experts het erover eens: een wachtwoordmanager is een veilige keuze. Het stelt je in staat om voor elke inlog een ander en zeer moeilijk wachtwoord in te stellen dat je gelukkig zelf niet hoeft te onthouden. Als je de inlog van je wachtwoordmanager maar hebt of via multifactor-authenticatie kunt voltooien. Maar: hoe kies je nou een geschikte wachtwoordmanager?

1. Een wachtwoordmanager die je helpt met wachtwoorden bedenken

Je kunt natuurlijk willekeurig je handen op het toetsenbord laten vallen en op basis daarvan een ingewikkeld wachtwoord maken, maar er zijn ook wachtwoordmanagers die je even helpen met het bedenken van een ingewikkeld te kraken code bestaande uit cijfers, letters en overige tekens. Daarnaast kun je je wachtwoord ook meteen in die wachtwoordmanager opslaan voor later gebruik. Veel van deze programma’s kunnen bovendien de wachtwoorden vast invullen als je ergens wil inloggen (al zullen ze hier wel eerst toestemming om vragen).

4 dingen om op te letten als je een wachtwoordmanager uitkiest

2. Een wachtwoordmanager met een stevige versleuteling

Het belangrijkste aan een goede wachtwoordmanager is natuurlijk dat hij je wachtwoorden veilig bewaart. Dat doet hij door je informatie te versleutelen, zodat de data niet te ontcijferen is. Zelfs als er een hack plaatsvindt, dan is jouw informatie veilig. Zorg dat je een wachtwoordmanager kiest die versleuteling hoog in het vaandel heeft en check ook of er veel hacks zijn geweest in het verleden en hoe het bedrijf hiermee is omgegaan. In nood leert men niet alleen zijn vrienden kennen, maar ook zijn wachtwoordmanager. Hoe zo’n bedrijf reageert op een hack zegt veel over hoe hoog het jouw veiligheid in achting heeft.

lees verder: https://androidworld.nl/tips/4-dingen-om-op-te-letten-als-je-een-wachtwoordmanager-uitkiest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*