de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

4 alternatieve streamingdiensten waar je GRATIS series kan kijken!

4 alternatieve streamingdiensten waar je GRATIS series kan kijken!

Er zijn sinds jaren namelijk al meerdere streamingdiensten in voornamelijk de VS, die testen hoeveel reclames hun publiek per film aankan. Mocht jij geen probleem hebben met het reclameblok, scroll dan vooral de onderstaande lijst door en zie eens iets nieuws!

Nieuwe streamingdienst 'Peacock' gelanceerd in Verenigde Staten

Maar pas wel op, meerdere van deze diensten zijn exclusief beschikbaar in het buitenland. Met een VPN is dat probleem te omzeilen, maar natuurlijk heeft niet iedereen beschikking hiertoe. Vandaar dat bij elke dienst aangegeven staat of er een VPN voor vereist is om deze dienst in Nederland te kunnen gebruiken.

1. Sony Crackle – streamingdienst met een snel veranderend aanbod
VPN vereist!

Crackle is een gratis streamingdienst met een diverse catalogus met series en films. Hun aanbod wordt continu aangevuld, dus voor steeds andere content zit je bij Crackle goed.

Zoals de naam verraadt is de streamingdienst in het bezit van Sony Pictures en is hun voornaamste verdienmodel het aanbieden van reclames tijdens de zit.

De interface is helaas redelijk gedateerd en alle content is slechts beschikbaar in 720p. Alsnog is het een prima plek om een paar nieuwe series te ontdekken of opnieuw te genieten van enkele oudere.

Neem hier een kijkje bij crackle via deze link https://www.crackle.com/ .

2. Peacock – streamingdienst met veel content van NBC
VPN vereist!

Peacock is een bekendere naam uit het Amerikaanse VOD-landschap en lijkt meer op een zender dan de bovenstaande Crackle. Er zijn televisieprogramma’s, films en series te vinden.

De dienst is opgezet door NBCUniversal en heeft logischerwijs veel content te bieden van NBC. Er worden drie verschillende abonnementen aangeboden, waarvan degene met de minste functionaliteit kosteloos is.

Het gratis abonnement heeft wel redelijk wat beperkingen, en de dienst biedt überhaupt geen mogelijkheid aan tot het offline bekijken van content of het kijken ervan in 4K. Desalniettemin staat er in het aanbod veel NBC-programmering die zeker de moeite waard is. Denk bijvoorbeeld aan Parks and Recreation of King of Queens.

Kijk of Peacock wat voor jou is. Klik op deze link https://www.peacocktv.com/

3. Crunchyroll – streamingdienst voor de animeliefhebbers

Voor de animefans onder ons is Crunchyroll zeker aan te raden! Naast een uitgebreide bibliotheek met bekende series, zoals Attack on Titan en Hunter X Hunter, bieden ze zelfs nog wat originele content aan.

De dienst werd ooit in de VS opgezet door enkele studenten, maar is uitgegroeid tot een aanzienlijk platform met een ruim aanbod. Net als Crackle is zij nu in het bezit van Sony Pictures.

Wederom zijn er meerdere abonnementen beschikbaar, waaronder een gratis variant. Dan heb je niet toegang tot alle content, maar heb je alsnog toegang tot heel, heel veel animeseries. Ook voor de mensen zonder enige ervaring binnen de animewereld aan te raden om eens uit te proberen.

Benieuwd geworden? Bekijk wat Crunchyroll allemaal te bieden heeft via deze link https://www.crunchyroll.com/

4. iQiyi – streamingdienst met veel Aziatische series

iQiyi is een Chinese streamingdienst, die sinds 2021 ook in Europa Aziatische films en dramaseries aanbiedt. Westerse series zal je er niet snel op vinden, maar voor iemand die van drama houdt is er voldoende vermakelijks te zien.

iQiyi wordt ook wel gezien als de Chinese Netflix en heeft een abonneebestand van miljoenen Chinezen. Ook in de rest van Azië groeit hun publiek gestaag, maar in Europa zijn ze nog zo goed als onbekend.

Er is veel content waarvoor men een betalend abonnee moet zijn, maar gelukkig worden er ook veel films en series gratis aangeboden om uit te proberen.

Kijk of er bij iQiyi iets voor jou bijstaat. Klik op deze link https://www.iq.com/?lang=en_us

Nu snap ik niet iedereen heeft een VPN tot beschikking ik ga daar binnenkort een topic over doen.

Hier alvast een voorproefje met een paar gratis VPN

Klik op deze link https://www.vpngids.nl/beste-vpn/gratis-vpn/

Let wel op gratis betekent meestal of een beperkte data of beperkte snelheid lees eerst de bovenstaande topic goed door!! 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*