de Computernerd

de website met weetjes over internet en Windows

Hoe zetten we die vervelende herinneringen uit in windows 10 en 11?

Hoe zetten we die vervelende herinneringen uit in windows 10 en 11?

 

Windows 10 en 11 logo's.

Windows 10 en Windows 11 zitten boordevol functies die zijn ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken, zoals Windows Hello. Als u ze niet instelt, zal Windows u er constant aan herinneren. Hier leest u hoe u die herinneringen kunt uitschakelen.

Het bericht “Laten we verdergaan  met het instellen van uw apparaat” verschijnt meestal nadat u een update hebt geïnstalleerd en uw computer opnieuw hebt opgestart. Er wordt een bericht weergegeven dat u eraan herinnert dat u de installatie van uw apparaat moet voltooien. Windows benadrukt dat je Windows Hello , Office 365 , OneDrive niet hebt ingesteld , je telefoon niet aan je pc hebt gekoppeld of je activiteitsgegevens tussen Windows-pc’s niet hebt gesynchroniseerd . Je krijgt maar twee opties: ‘Doorgaan’ en ‘Herinner me over drie dagen’. Er is geen optie om te weigeren.

Herinneringen uitschakelen op Windows 10

De instelling om de herinnering uit te schakelen is te vinden in de app Instellingen. U kunt het handmatig openen door naar Instellingen> Systeem> Meldingen te gaan.

Als u dat niet wilt, kunt u dit bereiken via het menu Start. Klik hiervoor op Start, typ “Meldingen” in de zoekbalk en klik vervolgens op “Openen” of druk op Enter.

Druk op Enter of klik op 'Openen'.

De instelling die u zoekt, bevindt zich bijna bovenaan de pagina voordat er programma’s worden vermeld. Haal het vinkje weg naast ‘Suggesties voor manieren waarop ik het instellen van mijn apparaat kan voltooien om het meeste uit Windows te halen’.

Vink het vakje uit.

Terwijl je hier bent, kun je desgewenst ook meldingen van apps uitschakelen .

Nadat u dat vakje hebt uitgeschakeld, zou Windows moeten stoppen met het pushen van die herinneringen wanneer u uw pc opnieuw opstart. Toekomstige updates van Windows kunnen dit echter altijd opnieuw inschakelen.

Herinneringen uitschakelen op Windows 11

De schakelaar om de herinnering uit te schakelen bevindt zich ook in de app Instellingen op Windows 11. Als je daar naartoe wilt navigeren, ga je naar Instellingen > Systeem > Meldingen.

Je kunt er ook direct komen. Klik op de Start-knop, typ ‘Meldingen’ in de zoekbalk en druk vervolgens op Enter of klik op ‘Openen’.

Typ 'Meldingen' in de zoekopdracht en druk op Enter of klik op 'Openen'.

Op de pagina Meldingen in de app Instellingen kun je bepalen welke applicaties je meldingen kunnen sturen.

Scroll helemaal naar beneden. U ziet twee opties: “Bied suggesties over hoe ik mijn apparaat kan instellen” en “Krijg tips en suggesties wanneer ik Windows gebruik”.

Haal het vinkje weg bij ‘Suggesties aanbieden over hoe ik mijn apparaat kan instellen’.

Klik op de eerste optie om deze uit te schakelen.

Die vervelende pop-up zou je niet meer moeten storen, hoewel het mogelijk is dat toekomstige Windows-updates het opnieuw zullen inschakelen

Lees hier het originele artikel: https://www.howtogeek.com/795140/how-to-disable-lets-finish-setting-up-your-device-on-windows/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*